Aktywne Wpisy
Duży błąd sztabów Mentzena i Zandberga że się nie pojawili na debacie. Wzrosnie Szymkowi, Biejeat i Nawrockiemu.
#debata
#debata

stanleymorison +158
Miałem głosować na Kandydata Obywatelskiego Karola Nawrockiego, ale gdy okazało się, że ku uciesze środowisk gejowskich, cały dzień przechowywał na podorędziu flagę LGBT, a następnie przemycił ją do studia, muszę oddać głos na Rafała Trzaskowskiego, który był wyraźnie zdegustowany otrzymanym upominkiem. Nie dla gejowskiej propagandy! Nie dla gejowskich symboli! Nie dla gejowskich agitacji!
#debata
#debata

źródło: IMG_3248
Pobierz
Problem w nim jest głównie w kombinatorstwie, zachowaniu, cwaniactwu ludzi w pracy no i przyszłości kraju, bezpieczeństwa.
Dlatego pytanie. Czy na zachodzie takie życie z takiej pracy jest w ogóle możliwe w pojedynkę? Czy dodatkowo jest większa szansa na większą stabilność i pracę w jednym miejscu? Raczej myślę o krajach w których wystarczy znajomość angielskiego i powoli nauka lokalnego języka czyli Norwegia, Szwecja, Islandia, Irlandia no i ze względu na przestrzenie i ładne widoki. Holandię raczej odrzucam bo tam ciasnota i kraj nizinny. Jaki kraj ma szansę na rozwój w przyszłości, dobrze i spokojnie się żyje?
#emigrujzwykopem #praca #pracbaza #niemcy #norwegia #szwecja #islandia #irlandia
#emigracja
@briskmann: Docelowo praca bez polskich pośredników i wynajem mieszkania na własną rękę. Start wiadomo, że trudniejszy ale to mam jakieś oszczędności na początek. Ogólnie Norwegia bardzo mi się podoba. Szczególnie Alesund, Bergen, Stavanger.
@MegaZU0:
Jakaś ewaluacja wykształcenia z PL w IE wchodzi w grę? Muszę o tym poczytać. Praktyka to rozumiem praca tam na miejscu jako pomocnik przez 4 lata? Jak obecnie wygląda sytuacja z mieszkaniami / pokojem na wynajem?
Jest sens zabierać tam samochód z PL? 11 letni diesel. Orientujesz się czy w ogóle byłaby opcja przewieźć taki samochód na lawecie
No tak, teraz w Europie jak już to chyba najłatwiej w Austrii, Niemczech i na północy Norwegii. No jeszcze Islandia ale tam w specyficznych zawodach raczej(turystyka, przetwórstwo ryb). Tyle że w niemieckojęzycznych trzeba znać niemiecki.
Zbieram się do wysłania papierów do tzw DSB w Norwegii i zobaczę co z tego będzie.
@nieznamniepamietam: jak jesteś technik elektryk lub mgr inż. elektryk (lub pokrewne) to QQI akredytuje i możesz pracować jako elektryk, ale w większości nie będą ciebie chcieli zatrudnić jako elektryka tylko elektromontera (elektryk z 5 letnim
Raczej nie zależy mi mocno na odkładaniu bo dziś praca za granicą na domek w PL mija się z celem. Taki dom w PL to powiedzmy około 700kzł do wprowadzenia więc trzeba by odkładać przez ponad 20lat żyjąc tam jak szczur. Teraz takie czasy, że trzeba żyć tam gdzie jest praca, tani kredyt i dostępność możliwie tanich domów. A Irlandia ma do tego jeszcze łagodny klimat choć deszczowy. No