Wpis z mikrobloga

Macie jakies pro tipy i hacki na warzywa na patelnie? xD W biedrze one juz kosztuja 7zl za 450g a ja jem tego 2 paczki na raz to za same warzywa juz 14 zl dziennie sie robi xD Nie ma tragedii ale moze mozna to zoptymalizowac? Ma sens kupowanie warzyw osobno i krojenie porcjowanie itp? probowal ktos czy olac temat #mirkokoksy #dieta #silownia
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boroborro:
7 zł za 450g więc wychodzi 15 zł za kg. Te podstawowe warzywa, poza papryką, są dużo tańsze nawet poza sezonem.
Pytanie czy ci się będzie chciało samemu robić te mieszanki (czy to w ogóle muszą być mieszanki?) bo przed zamrożeniem musiałbyś te warzywka podgotować/zblanszować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Catmmando: to jest jakis pomysl. Czemu 2 na raz to przesada? Traktuje jako posilek, daje mi to sporo warzyw i nie ma zadnych gowien w skladzie
@vateras131 no wlasnie wiem ze taniej ale nie wiem czy to mialoby sens xD myslalem ze ktos juz probowal ale kolega nizej dal pomysl dobry\
@bonus @Oastry no i super jade do selgrosa :D nie wiedzialem ze tam takie mozna podobne
  • Odpowiedz
@Boroborro: chociaż przyznam, że ja po prostu kupuje świeże warzywa i kroje nożem xd na świeżo za każdym razem, to wcale nie jest takie dobre, a po 10-20 razach wyskillujesz krojenie na inny level. I wyjdzie cie to pewnie sporo taniej, szczególnie jakbyś kupował sezonowe warzywa kiedy są najtańsze i mroził je sam.

Głównie mixy chinskie, papryka, cebula, brokuł i tak w kółko. Ale nie żrem tyle co ty to
  • Odpowiedz
Ma sens kupowanie warzyw osobno i krojenie porcjowanie itp?

@Boroborro: też się nad tym zastanawiałem i nie ma najmniejszego, bo zajmuje to mnóstwo czasu. Pozostaje się cieszyć, że żyjemy w takim dobrobycie, że mamy masę niskoprzetworzonych produktów w niskich cenach.
  • Odpowiedz
@Boroborro: włoskie i greckie są po 4-5 zł a hiszpańskie, azjatyckie, meksykańskie i indyjskie po 7, to i tak niska cena za pół kilo warzyw, świeżych nie kupisz taniej chyba że w sezonie (przy okazji dlatego też mrożone są zdrowsze - bo zbierane i mrożone w sezonie) nie licząc już ile czasu zmarnujesz na przygotowanie świeżych. U mnie też wlatuje codziennie paczka 450g + pół paczki trio 750g + 150g
  • Odpowiedz