Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie dermapen. Jestem po dwóch nakłuwaniach. Pierwszy raz zrobiłem igłami pół centymetra, drugi raz zrobiłem już 1 cm. No i rzeczywiście było czuć lekki ból a i nawet krwawienie się pojawiło w jednym miejscu ale to dosłownie na trzech czterech dziurkach.

No i teraz pytanie, bo czytam o sterylizacji, odkażaniu, a czatgpt powiedział mi nawet że jak użyłem raz igieł to drugi raz mam nie używać. W takim razie o co chodzi z dezynfekcją, co mam dezynfekować jak nie igły? Mam kupić dermapen, użyć raz i wywalić? Zakładając że mam sprzęt za 45 zł muszę kupić cztery takie na miesiąc? No wątpię.

Jak odkażacie/sterylizujecie? Ja kupiłem specjalny płyn do tego typu urządzeń i przed każdym nakłuwaniem psikam na igły, na wacik daje octenisept i przecieram skórę gdzie będę nakłuwał znowu pryskam sprayem do tego typu urządzeń.

Kolejne pytanie, czy ktoś używał samego mikronakłuwania bez używania minoxa i zauważył jako takie efekty?

Czy mogę nakłuwać zarówno miejsca na głowie jak i policzki czyli zarost?

#lysienie #wypadaniewlosow #minoxidil
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A co to takiego? Serio wierzycie że to działa? Zrób zdjęcie jak to teraz wygląda a jak po miesiącu jak zgęstnieją to może się przekonam xd
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa: no sory, ale jak masz mało włosów, posmarujesz tym i ci sklei a załóżmy musisz zaraz gdzieś wyjść (choćby rano do pracy), no to troche średnie to jest mimo wszystko rozwiązanie
I tak będę łysy. Ojciec łysy, dziadek łysy, pradziadek też łysy, ale za to włosów na bandziochu i plecach pod dostatkiem xd
Ch%j mi w czoło :|
  • Odpowiedz
@kajak98 rozumiem. No to dalej nic z tym nie rob.
Człowiek mający chociaż minimum godności zrobilby badanie na DHT i zaczął brać finasteryd/dutasteryd oraz minoxidil.
PS: jestes pierwsza osoba która mówi, że to skleja wlosy. Może to wynika z tego, że wlosy są brudne?
  • Odpowiedz