Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
MistrzKowalski +11

Zamarzyło mi się ogrzewanie podłogowe w na piętrze (na parteże już mam więc będę musiał się tylko dopiąć - tak tak, przepływy itp, oganiam temat), ale jak usłyszałem wyceny mistrzów od frezowania pod ogrzewanie podłogowe na ok 90m2 to mnie z kapci wywaliło. Kombinuję i myślę i wpadłem na pomysł może głupi, a może nie głupi żeby sobie samemu wyfrezować na razie jeden pokój na próbę, potem kto wie może całą resztę.
Wiem, że zejdzie sporo czasu więcej (nie mam obecnie roboty więc i tak wylane), ale nawet jakbym miał tydzień to robić to i tak nie wyjdzie mi drożej xD Tylko się zastanawiam czy taką bruzdownicą dam radę i się przy okazji nie pochlastam fizycznie albo psychicznie. Bruzda długości 90m nie wydaje się awykonalna, tylko jak z łukami. Nigdy nie pracowałem czymś takim (wygląda jak wielka szlifierka :P).
źródło: VEVOR-Bruzdownica-Do-Betonu-2700W-Regulowany-Rowek-125MM-Laser-Marka-bez-marki
PobierzCo myślicie?
Pytanie pierwsze - czym zalać rurki we frezowanej podłogówce? Na dole masz zalane 5-6 cm wylewki, co jest dopuszczalne przez producentów wylewki i każda karta techniczna Ci na to zezwala. Zarówno na układanie bezpośrednio na ogrzewaniu podłogowym jak i taką grubość warstwy. Na górze, jeśli chcesz kłaść coś innego niż płytka, musisz to
@CantRest: Jak wylewka Ci popęka to jest niemal równoznaczne z tym, że panele się rozejdą, czy będą na klej, czy na zamek. Tutaj nie mówimy o mikrorysach na posadzce, tylko o potencjalnym kompletnym odspojeniu się od podłoża. Widziałem wylewki, których nie trzeba było nawet skuwać, wystarczyło pozbierać.
Z maską już się nauczyłem po tym jak przez tydzień mi krew z nosa leciała po szlifowaniu gładzi. Kupiłem porządną z filtrami i zawsze nakładam jak coś się pyli. Odkurzacz parkinsona też jest i daje radę jako tako.
Czymś takim nigdy nie pracowałem więc stąd to pytanie, no i przede wszystkim
@Catmmando: Maty kapilarne? Trzeba to zalać, a nie mogę podnosić poziomu posadzki.
@Vhredny: Nie znalazłem nic takiego. Jest ogólnikowo napisane, że:
1. wylewka ma być zrobiona zgodnie z zaleceniami producenta
2. Max temperatura powierzchni (powierzchni górnej paneli) być nie większa