Wpis z mikrobloga

@Nie_umiem_grac_w_zycie: żebyś wiedział, chłop po prawie śmiertelnym (niewiele brakowało do zgona, cud że jechał chłop, który udzielił pomocy) potrąceniu przez busa, w depresji i bez jaj, by zadzwonić na jakąkolwiek ofertę pracy (tylko wysyłanie CVki na OLXie). Mam tak w------e na to, gdzie będę pracować, że jestem gotowy nawet z---------ć na budowie z Sebixami, gdzie codziennie będę wysłuchiwać jaka to ze mnie p---a, bo nie jestem w stanie czegoś podnieść,
  • Odpowiedz
@JuanPablitoSegundo_2137: Nie gódź się na pracę z Sebixami bo to żadne wyjście. Teraz ogólnie nie jest ciekawie z pracą, ale trzeba próbować znaleźć coś znośnego gdzie się popracuje, a nie skończy się to zwolnieniem. Rozumiem frustrację, ale z doświadczenia wiem że podejmowanie się kiepskiej pracy (mowa tu bardziej o pyebach w pracy) prowadzi do punktu wyjścia. Jakiś czas człowiek porobi i albo sam chce się zwolnić albo nie przedłużą umowy.
  • Odpowiedz
@scout-scout: Wiesz, ja jestem tak frustrowany, bo by przeżyć to na tą chwilę jem dosłownie 2 razy dziennie i to wygląda tak, że rano zjem z 4 parówki albo dwie kanapeczki i jem dopiero o 16-18, a w ciągu tygodnia schudłem już 4 kg i serio, chcę pełen etat bo przy moich wydatkach (1900 zł około) jestem w stanie ładnie odłożyć kaskę, ale wystarczyłoby mi nawet pół, byle ta j----a
  • Odpowiedz
@thority:

no nie wierzę, że w takim mieście roboty nie ma. Kierowca, cieć, fizol w Amazonie, kasjer w Żabce. Nic?

Z tego pozostaje tylko cieć, bo prawka brak, Amazon nie szuka teraz, a na książeczkę sanepidowską kasy brak, gdzie na ciecia serio nie dostaję odpowiedzi żadnej albo jestem zapraszany na rozmowę, która dosłownie kończy się iluzją chęci zatrudnienia (dosłownie "my pana chcemy, panie Anon. W ciągu kilku dni wyślemy Panu
  • Odpowiedz
@varres: Tylko czy taka Ropucha weźmie kogoś bez książeczki sanepidowskiej? Wydaje mi się, że nie, bo żaden, nawet najgorszy Janusz nie ma ochoty płacić za brak uprawnień pracownika, a też nikt nie pójdzie na to, by wyłożyć pracownikowi na badania tylko będzie chciał zrobić zwrot przy wypłacie, gdzie ja tych 165 zł nie mam
  • Odpowiedz