Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci Skąd a wykopie taka chęć do obrony ludzi bardzo zamożnych? Ktoś z Was myśli, że jak będzie tylko ich ładnie bronił to sam któregoś dnia milionerem zostanie? xD Zamożni srają na biedotę, a biedota tylko zajada ze smakiem.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
brak świadomości klasowej

@Byter: to najbardziej zaskakuje. Kazdy mysli, ze moze byc jutro milionerem wiec zawczasu musi bronic ich interesów. O tym, żeby grac na interes swojej OBECNEJ klasy to nikomu z wykopków do łba nie przychodzi.
  • Odpowiedz
@Sabarolus: Kto na wykopie broni ludzi bardzo zamożnych? Raczej nie ma wielu takich osób. No chyba, że za bardzo zamożnych uważasz takich, którzy mają np 2-3+ nieruchomości, to zakładam, że wtedy sami siebie bronią.
  • Odpowiedz
@Sabarolus: Tak, każdy taki myśli że pewnego dnia sam będzie odpalał cygara od studolarówek. Na razie walczą z lewackimi zamachami na swój przyszły majątek i poprawiają sobie humor baitami o kupnie ferrari.
  • Odpowiedz
@Sabarolus A co to ma za znaczenie czy ktoś jest zamożny czy biedny. Każdy zasługuje na ochronę tego co do niego należy.
Z tym, że rzeczywiście podatki powinny być od wartości nieruchomości czy od majątku, a nie od dochodu czy wymiany, bo policja finansowana z podatków musi być bardziej skupiona na ochronie majątku o większej wartości.
  • Odpowiedz
  • 0
A co to ma za znaczenie czy ktoś jest zamożny czy biedny. Każdy zasługuje na ochronę tego co do niego należy.

@wydalantyda: do tej pory nie spotkałem zamożnej osoby, która rzeczywiście upominałaby sie o interes uboższych poza nielicznymi wyjątkami. Nie wiem skąd pomysl, ze ja mam rzucac się Rejatnem w obronie osob z conjamniej 8 cyfrowym majątkiem. Myślę o nich tyle co oni o mnie.
  • Odpowiedz
  • 0
Po prostu mamy jedno mieszkanie i wiemy ze kastet uderzy w nas jak nie od razu to za 10 lat.

@Arktosik: gdzie ludzie placa kataster od pierwszego mieszkania w nominanej wartosci? Wszedzie na swiecie masz ulgi i zwolnienia na pierwsze lub dwa.
  • Odpowiedz