Wpis z mikrobloga

Elegancko powolne gotowanie żaby. Dobrze Pan Rysiu powiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°). Oj będzie piękny ryk wykopków, jak będą płacić podatek katastralny od swojego pomieszczenia lokatorskiego, nie mówiąc już o pierwszym mieszkaniu. Przecież to nie tak miało być!
#nieruchomosci
Dawul - Elegancko powolne gotowanie żaby. Dobrze Pan Rysiu powiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°). Oj...

źródło: 1000014326

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawul: kurde, tylko że już płacę podatek od działki, dziś przelew puściłem, 160 zł za rok, działka na której albo się kiedyś wybuduje albo będzie stać dla dzieci...
  • Odpowiedz
@Dawul: w USA tak jest i ja ci powiem, że to jest świetny deal. Powiedziałbym nawet, że najlepszy deal jaki zrobiono. Nieprzypadkowo USA rozdaje karty na świecie: nie masz pieniędzy to lądujesz z mużajami i meksykami pod mostem. Albo się rozwijasz albo nie blokujesz rekinów biznesu.
Ale socjaluchom od żreć i żyć dej za darmo ziemię.
  • Odpowiedz
  • 2
@loginnawykoppl: myślę, że płacenie haraczu, któryz roku na rok wzrasta państwu za korzystanie z własnej nieruchomości to bardzo dobry i uczciwy deal biorąc pod uwagę, że reszta progów podatkowych stoi w miejscu i jest waloryzowana nominalnie według widzimisię naszych nadzorców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dawul: akcje to też moja własność i jakoś muszę płacić podatek belki od zysków. W nieruchomościach po 5 latach nie płacisz nic.
  • Odpowiedz
Slychac wycie deweloperuchów, widze ze bylo posypane na wpisy ze hurr durr bedziecie placic za mieszkanie 20m2 100000 miesiecznie xD
Dawaj teraz to o gniazdownikach co nie chca sie wyprowadzic i wkopac w kredo na 800k za 40m2 20km od centrum, albo o biednych emerytach co maja 10 mieszkan ktore trzymaja dla prapraprawnukow, ale nie beda mieli na kataster
  • Odpowiedz
  • 1
@paww: oj będzie słychać wycie będzie jak trzeba będzie płacić haracz od własnego pierwszego mieszkania. No trudno przyzwyczaicie się mieszkać u pana landlorda funduszu emerytalnego że skandynawii, na zachodzie też się przyzwyczaili ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz