Aktywne Wpisy

Brody co prawda nie mam, ale znajomy namówił mnie żebym poszedł kiedyś do barbera zamiast do mojej fryzjerki. No to przeklikałem paru popularnych w okolicy, i pytam was, czy komuś przypadkiem sufit na łeb nie spadł? X D 100 złotych za najzwyklejsze strzyżenie, to już nie jest strzyżenie włosów tylko golenie frajerów, tak wiem Pan Pciembiorca ma koszty, ta sama sytuacja co w gastro xD
#pieniadze #zalesie #
#pieniadze #zalesie #

źródło: baobao
Pobierz
b_oski +154
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
NIe szukaj LDO, tylko przetwornicy i może życie stanie się prostsze. HLK-PM01 polecam.
Takie na alledrogo kosztują pare zł
źródło: bdf79d31c09f35048b38eab36ea147d4
Pobierzźródło: 1000014779
Pobierz@koniolizator: sprawa się rozbija właśnie o to "przejdzie bokiem". Bo nie ma że przejdzie i zniknie, coś się musi z tym stać. Albo zostać zamienione w ciepło (co przy zamienianiu w ciepło ponad 200V napięcia przy nawet minimalnym prądzie zmienia całość w mocno grzejąca się grzałkę) albo zostać jakoś przetworzone w całości. Transformatorem
Przy 200V różnicy między we i wy to już nie musi być LDO ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Screenshot from 2025-03-19 08-21-58
Pobierz@koniolizator: Po pierwsze jaka ma być wydajność prądowa? Po drugie, wysokie napięcie może spowodować przeskok iskry pomiędzy nózkami takiego elementu, więc trzeba zapewnić odpowiedni odstęp. Najlepiej użyć gotowej przetwornicy, wybierz sobie coś: https://www.tme.eu/pl/katalog/przetwornice-ac-dc-na-pcb_100433/
https://allegro.pl/oferta/przetwornica-230v-do-5v-700ma-ac-dc-17303717697
@Jarek_P: właśnie niestety obudowy nie mogę zmienić bo to jest zabawka dla dziecka (taki świecący smoczek z aliexpress) którą chcę przerobić na kabel żeby nie szarpać się z bateriami. Nie może się grzać bo będzie przy twarzy
@koniolizator: powiedz mi że to jest zarzutka a nie że jesteś idiotą majstrującym z 230V przy twarzy dziecka.
@Jarek_P: hmm w sumie nie wpadłem na to a może to i łatwiej bo ten scalak ciężko kupić (jak zwykle w szkole uczą coś czego potem w praktyce nie da się zastosować)