Wpis z mikrobloga

Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem

Cześć Wszystkim,

Wczoraj skończyłem ustawiać palisadę, narobiłem się jak koń na westernie ale chyba jest git ( ͡ ͜ʖ ͡) może być odchyl +/- 2mm ale nikt z tego strzelał nie będzie.
Palisada ostawiona pionowo do sznurka w suchym betonie b15 na drobnym kruszywie

Plan na przyszłość
dokończyć obsadzać krawężniki opaski z obu stron tarasu
zrobić schodek z jednej i drugiej strony

Aktualne koszt projektu
65 palisad ALTO1430zl
Beton b15 z drobnym kruszywem 0,6m3 - 260PLN
WielkiWladcaWypoku - Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod poste...

źródło: palisada_obs

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/80593121/osoby-chcace-byc-wolane-do-kolejnych-aktualizacji-

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz

@Wielki_Wladca_Wypoku +305
Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem

Cześć Wszystkim,

Nowy rok nowe zadania, aktualnie na świeczniku jest taras 5x4 ze spadkiem 1%/1m, wykonuje go z palisady ALTO 22PLN/szt a wyłożony będzie kostką brukową morena
  • Odpowiedz
gdzie taki drogi beton? :O

@ArekMaupa: U mnie w powiatowym monopolista j----y krzyczy po 460 PLN/m^3 bo nie ma żadnej konkurencji. Do pełnej gruchy opłaca się zamówić z sąsiednich miast ale na takie g---o robótki nie ma alternatywy.
  • Odpowiedz
@ArekMaupa lubelskie wychodzi 335pln za 1m3

@tensometr tak taras będę izolował od płyty fundamentowej, ale najpierw muszę wyciąć blaszany paparecik który jest pod oknem tarasowym i zabezpieczyć próg przed wilgocią, tam gdzie taras będzie dotykał plyty będzie opedzlowane dysperpitem aby zrobic izolację.

@darek4099 palisada siedzi w betonie b15 z kruszywem na 20cm+, dzisiaj rano sprawdzałem twardość betonu i spoko wiąże, spodziewałem się że będzie jeszcze "budyń"
  • Odpowiedz