Aktywne Wpisy

dran2 +166
Można by pomyśleć że szuranie obniżonym zderzakiem o beton to delikatna sugestia żeby już bardziej na chodnik się nie pchać. Otóż nie.
#warszawa #samochody #stopcham #patologiazmiasta
#warszawa #samochody #stopcham #patologiazmiasta

źródło: temp_file7956521720036476624
Pobierz
Mam taką znajomą, która pracuje w korpo w #gdansk i zarabia tak z 12k. Marzy o swoi własnym mieszkaniu i ciągle narzeka jakie to ceny mieszkań są wysokie (100% racji) i nigdy nie będzie jej stać na własne lokum. Dziwnym trafem owa znajoma niemal codziennie chodzi do fancy kawiarni na kawkę za 20 zł i do tego jakiś rogalik / kanapka w podobnej cenie. A weekend? Wiadomo, wyjście na miasto
#budujzwladca #budujzwykopem
Cześć Wszystkim,
Wczoraj skończyłem ustawiać palisadę, narobiłem się jak koń na westernie ale chyba jest git (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) może być odchyl +/- 2mm ale nikt z tego strzelał nie będzie.
Palisada ostawiona pionowo do sznurka w suchym betonie b15 na drobnym kruszywie
Plan na przyszłość
dokończyć obsadzać krawężniki opaski z obu stron tarasu
zrobić schodek z jednej i drugiej strony
Aktualne koszt projektu
65 palisad ALTO1430zl
Beton b15 z drobnym kruszywem 0,6m3 - 260PLN
źródło: palisada_obs
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/80593121/osoby-chcace-byc-wolane-do-kolejnych-aktualizacji-
Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz
#budujzwladca #budujzwykopem
Cześć Wszystkim,
Nowy rok nowe zadania, aktualnie na świeczniku jest taras 5x4 ze spadkiem 1%/1m, wykonuje go z palisady ALTO 22PLN/szt a wyłożony będzie kostką brukową morena
@dawidfischer4 owszem ale to w finalnym etapie jak już zrobię drewniane zadaszenie,nad oknem tarasowym jest światło które będzie pociągnięte dalej nad taras
Też mnie czeka zrobienie takiego tarasu, co będziesz dawal na nawierzchnie?
@Sagittus jak to mówi mój ojciec "aż miło splunąć" ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Makarow kostka morena lub płyta Leo z superbetu
@nibynoozki asfaltu nie będzie to nie lotnisko, chociaż takiej wielkości ludzie mają kawalerki (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@ArekMaupa: U mnie w powiatowym monopolista j----y krzyczy po 460 PLN/m^3 bo nie ma żadnej konkurencji. Do pełnej gruchy opłaca się zamówić z sąsiednich miast ale na takie g---o robótki nie ma alternatywy.
@tensometr tak taras będę izolował od płyty fundamentowej, ale najpierw muszę wyciąć blaszany paparecik który jest pod oknem tarasowym i zabezpieczyć próg przed wilgocią, tam gdzie taras będzie dotykał plyty będzie opedzlowane dysperpitem aby zrobic izolację.
@darek4099 palisada siedzi w betonie b15 z kruszywem na 20cm+, dzisiaj rano sprawdzałem twardość betonu i spoko wiąże, spodziewałem się że będzie jeszcze "budyń"