Wpis z mikrobloga

• 2
@terpyt wyczuwam ciężkie załamanie w Tobie. Czasami jest tak, że życie tak nas przytłacza, że wydaje nam się, że już nic nie będzie lepiej, że nic nie ma sensu. Brak nadziei i ciągłe negatywne myślenie wpędza nas w jeszcze gorszy dół zgodnie z psychologiczną zasadą "samospełniającej się przepowiedni". Najważniejsze co teraz musisz zrobić to przerwać ten krąg. Wyjść z tego błędnego koła.

Wiele rzeczy w życiu może się jeszcze zdarzyć. Życie
  • Odpowiedz
  • 2
@Mystoo: Dziękuję za Twoją odpowiedź, która dodała mi trochgę otuchy. Zawsze się zastanawiam jak dobrymi ludźmi są takie osoby, które są w stanie wysłuchać, zrozumieć, doradzić i powiedzieć coś dobrego drugiemu człowiekowi.
  • Odpowiedz
  • 1
@terpyt proszę mirku. Cieszę się, że mogłem pomóc. Po prostu samemu w życiu przez wiele lat często doświadczałem takiego stanu całkowitej beznadzieji i totalnego załamania, więc wiem jakie to jest przerażające uczucie kiedy już nie widzi się żadnego sensu. Na własnych błędach nauczyłem się pokory i zrozumienia.

Nie miałem przyjaciół ani nawet znajomych. Z najbliższą rodziną byłem śmiertelnie pokłócony. Czułem się brzydki, beznadziejny i niepotrzebny. Popadłem w alkoholizm i taką depresję,
  • Odpowiedz