Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #audi #a6 Audi A6 C8 z 2021 roku silnik 2.0 265 km diesel przebieg 73k

Tak wygląda mniej więcej. Myślicie że warto kupić czy nie? Jest ok? Jakie macie zdanie na temat tego modelu?
Wącham różne modele i takie coś spotkałem na swojej drodze.
Gruboklates - #motoryzacja #Audi #A6 Audi A6 C8 z 2021 roku silnik 2.0 265 km diesel ...

źródło: 1000013244

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gruboklates: miałem kombi z 2014 roku ale z 3.0D
Nie wiem co tam fachowcy powiedzą ale ja bardzo sobie chwaliłem, bardzo lubiłem, nie wykluczam w przyszłości. A z tego roku to już w ogóle. Jeśli wykopowi fachowcy nie przeklną jakoś silnika to jeśli idzie o wykończenie, komfort jazdy itp to jest bajka. Że złych rzeczy sąsiad ma z 2020 wyklina jakieś czujniki na wydechu i gdzieś tam jeszcze bo mu
  • Odpowiedz
  • 0
@Czessplejer: @JonaszSynGrazyny no mi też się zaczyna podobać choć muszę widzieć na żywo. Jest dość fajnie wyposażona. Te asystenty, matrix itd do tego szyberdach czy dach paronamiczny, jak zwal tak zwał. Przeglądałem jeszcze np. Q5 sportback więc w sumie nad tymi modelami debatuje.
Muszę zobaczyć na żywo czy to auto robi wrażenie czy jest takie oo
  • Odpowiedz
@Gruboklates: na pewno większe wrażenie niż Q5 a np dwa lata starsze ale A8? To jest dopiero doposażone :) Cayenne jeszcze sobie zobacz jeśli ci się miesci w budżecie. CLS jest koń ten w nowej budzie. Jak się siano zgadza to jest samochodów :)
  • Odpowiedz
@Gruboklates: nie ma w tym modelu diesla o takiej mocy z 2.0, jak juz to jest najslabsza benzyna.

Cale zycie jezdzilem BMW, w 2019 mialem lekki skok w bok wlasnie w audi, byla to S6 C8 i to bylo chyba najgorsze auto jakie mialem w zyciu, ktore kosztowalo mnie mnostwo nerwow i straconego czasu. Jest 2025, pewnie te wszystkie choroby ktorymi zostal dotkniety ten model juz pewnie sa poprawione ale
  • Odpowiedz
  • 0
@JonaszSynGrazyny: o kurła. Jest bestia. Robi wrażenie. W pl ciężko raczej będzie. Drożą się. Ale no czuć piniondz. Będę szukał ale wątpię.
Co do hajsu to nie zawyża już bo nieoczekiwane inne wydatki wychamowaly budżet a auto sprzedane xd
@JonaszSynGrazyny @bruhh a co sądzicie o silniku 45 tfsi 265 koni benzyna?

To jest git silnik czy d--a wołowa? Ja jeździłem jedynie czym w życiu to 2.0 tdci 150km
  • Odpowiedz
@Gruboklates: ja ci od strony technicznej nie odpowiem. Jak mi się samochód podoba, dobrze prowadzi i nie jest jakimś wynalazkiem to kupuje. Bogu dziękować, zawsze się to w miarę sprawdzało. Jakbym się znal to bym pewnie zwariował, bo to nie, tamto źle, tu elektronika, tu wtyski. A w dupie to mam. I jakoś się udawało i udaje.
  • Odpowiedz
@bruhh: no i widzisz. Ja ostatnie jakim jeździłem to starsze i w ogóle nie miałem takich cyrków. Ty się znasz więc w ogóle nie neguje. Mówię tylko o moim głupim podejściu i szczęściu, że się sprawdza :) przecież kur wa poszedł bym, obejrzał, przejachal się, zobaczył, że S6 jeszcze i ubralbym się jak p------y :)
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: dlatego wspomnialem, ze prawdopodobnie wszystkie bolaczki tego modelu w 2025 roku sa juz rozwiazane i mozna je brac, imo. Ja mialem poczatkowy, swiezy model. Co 2 dni jakis j----y update czy inne problemy. Doslownie w rok uzytkowania tego pojazdu zrobilem 3 pelne strony na wykazie serwisowym w salonie a jedna strona ma 8 wpisow, matematyke zostawiam wam. Po roku doszedlem do porozumienia z audi bank i rozwiazalismy umowe za
  • Odpowiedz
@Gruboklates: Miałem A6 C8 2019 40TDI. Ta sztuka której fotki wrzuciłeś nie ma jakiegoś specjalnego wyposażenia. Średni wariant świateł (podstawowe matrixy, nie HD), brak head-upa, fajnie choć że ma komfortowe fotele.
Moje doświadczenia z autem były mocno inne niż bruhh, nie działo się z nim nic, a zrobiłem ładnych parędziesiąt tysięcy kilometrów. To co rzeczywiście irytowało to fakt, że skrzynia trzymała silnik na bardzo niskich obrotach i w obyciu mniej
  • Odpowiedz
@Gruboklates: ej a jak to jest że tych a6 wcale nie widać na drodze?
Wygląd z d--y i niczym się nie wyróżnia czy jak?
Jakieś Q5 Q7 Q8 to coś świta. Ale tych jakoś nic...
  • Odpowiedz
  • 0
@pasiaty: no ja q5 sportback też mocno rozkminiam. Taki suv nie suv ale wygląda zgrabnie mi się wydaje. Muszę na żywo obejrzeć jeszcze ale no niema tragedii. Ładne auto a a6 to też nie wiem. Na żywo muszę widzieć
  • Odpowiedz
Tak wygląda mniej więcej

@Gruboklates: cóż,z jednej strony flaki z olejem, z drugiej przynajmniej środek ładniejszy niż ta tandeta, którą właśnie wprowadzili na rynek.
  • Odpowiedz