Wpis z mikrobloga

Mireczki chce sobie dostać na urodzinki jakaś już troszkę lepsza lornetkę i wybór padł na Vortex Triumph 10x42. Generalnie do budżet do 500zl chyba że jakaś wyjątkowa różnica w jakości będzie to do 600.
ALE ostatnio widziałem promke na chińskie svbony sv47 10x42. Na papierze wygląda super, jakieś screeny widziałem to też git. Podobnie do vortexa a cena połowę mniej. No i zacząłem się zastanawiać. Pomóżcie podjąć decyzję.
#lornetki #przyroda #myslistwo (xD) #bushcraft #kiciochpyta #ptaki #las
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@D1STR0Y: Jak twierdzisz, że tak to wygląda to spoko.
A teraz pytanie: A w jakich warunkach odnośnie miejsca (otwarte pola czy gęsty las), pory (środek dnia z czy jednak w okolicach zachodu słońca a nawet przy księżycu) i sposobu przebywania na zewnątrz (zasiadka, pieszo czy rowerem) widzisz ją używać? Co chcesz nią oglądać?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Fallar bardziej pola, widoki z gór itp. las też czasem ale nie bardzo gęsty. Raczej za dnia. Pieszo. Oglądać chce zwierzęta, widoczki, czasem sąsiada. Szukam też poroży wiec tez mogłaby się przydać do tego. Zastanawiam się też nad solognac 100 10x42 z Decathlonu.
  • Odpowiedz
@D1STR0Y: No to zdecydowanie 10x42. Nie wiem jak Vortex, ale Delta ma przynajmniej swój serwis w PL. Solognac lepiej sobie darować - kupujesz sprzęt na lata nie na sezon ;)
  • Odpowiedz