Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie zrozumcie mnie żle, ale ćwiczenia musztry na placu przez 30 % czasu i nakaz czyszczenia czystej broni, bo kaprale i podoficerowie nie mają pomysłu na zagospodarowanie czasu elewom czymś co umozliwi im przetrwanie na polu walki - nie zrobi z nikogo pogromcy rosjan.

@jackpie: To jest dokładnie ten problem o którym piszesz. Powinien powstać publikowany w formie rozporządzenia dokument dokładnie określający jak ma wyglądać ewentualne szkolenie, oraz komórki wewnątrz
  • Odpowiedz
  • 6
@Aster1981:

takiego proruskiego chwasta w zbrojeniowce juz by wylapali.

- Pracuj w sektorze zwiększającym obronność państwa i przyczyniającym się do wygranej ukrainy w wojnie
- Idz z własnej woli na
  • Odpowiedz
  • 0
@prawda_w_moskwie:

zdziwiłbyś się ile typów z proruskimi ciągotami siedzi w WP i się w wolnej chwili specjalnie nie kryje ze swoimi oświeconymi mądrościami. I to wcale nie same stare dziady

I kogo masz tutaj na myśli?
  • Odpowiedz
  • 1
@der_lokomotivfuhrer:

To jest dokładnie ten problem o którym piszesz. Powinien powstać publikowany w formie rozporządzenia dokument dokładnie określający jak ma wyglądać ewentualne szkolenie, oraz komórki wewnątrz wojska kontrolujące jego przestrzeganie. Inaczej będzie, tak jak jest, czyli zależy jak trafisz.

Dodam, że ani razu nie rzucałem granatem, podobnie jak i reszta kompanii, ani razu nie kopałem okopu, strzelałem 2x po 5 sztuk amunicji i symulowałem ostrzał drużynowy atakującego samolotu odrzutowego z
  • Odpowiedz
@jackpie: kolega który umarł był i wyglądało to mniej więcej tak - tu jest ołtarz mobilny, tak go się niesie. Szkolenie zakończone, nie wiem czy była przysięga bo nie zapytałem i cyk pora na csa
  • Odpowiedz
@jackpie: 30% musztry jest ze względu na to by na przysiędze jakoś wypaść. A czyszczenie broni na rozkaz przypuszczam, że ma na celu nauczyć posłuszeństwa. Poza tym jest normą po ćwiczeniach by beryle nie zardzewiały. Jak robiłem 28 dniówkę to nigdy nie czyściliśmy broni jeżeli jej wcześniej nie braliśmy na ćwiczenia czy przysięgę. Myślę, że duża część szkolenia ma na celu sprawdzić siłę psychiczną kandydata bo specjalistyka, która skończyłem na
  • Odpowiedz
@Aster1981

takiego proruskiego chwasta w zbrojeniowce juz by wylapali.

Jaki ty jesteś odklejony to głowa mała. O spranym mózgu, który we wszystkim co niezgodne z jego pogladami widzi Rosjan to już nawet nie wspomnę.
  • Odpowiedz