Wpis z mikrobloga

@deadspace11: na jednym koncu patologia, na drugim wiocha i wieczne korki, z przodu markety i tory, z tylu odra i gorka pustelnika.
Za to w srodku n----------a setki nowych mieszkan na terenach pofabrycznych. Zwlaszcza te grunty po pollenie, latami ubogacane wszystkim co wycieklo, musza byc mega atrakcyjne.

Ja bym mieszkal ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@PurpleHaze:

Zwlaszcza te grunty po pollenie, latami ubogacane wszystkim co wycieklo, musza byc mega atrakcyjne.

Tereny wyglądają na zalesione w okolicach oławki, więc chyba nie jest aż tak źle. Zresztą nie znalazłem żadnego art. o wyciekach w tamtych okolicach.
  • Odpowiedz
@deadspace11: wiesz ja sobie troche heheszki z tej lokalizacji robilem, ale serio zobacz jak wyglada tam ruch i oblozenie i dorzuc do tematu duze osiedle ktore tam powstanie.
To bedzie taka sama sytuacja jak z broelwarami piastowskimi i zakladowa. Komunikacyjny potworek, gdzie dorzuca sie wiecej i wiecej ludzi, ale nic ponad to. Szkola przedszkoke sklepy, do tego wszystkiego ludzie beda musieli jakos dojechac. A kominikacji miejskiej tez wiecej nie upchniesz.
  • Odpowiedz
@deadspace11: Mieszkałem tam przez 5 lat w Krakowskich Tarasach. W tym roku się wyprowadziłem.
Plusy:
- blisko sklepy ( Intermarche, LM, mediaexpert, pepco, biedra, wulkanizacja etc)
- dużo terenów zielonych. Jak ścieżkę zrobili to jeszcze fajniej jest, nawet w zimę/jesień. Blisko Park Wschodni
- po skonczeniu tej nowej trasy na biskupin wyjazd w większość stron
  • Odpowiedz
@deadspace11: No ja mieszkam tu w okolicy 3/4 swojego życia, operuję między Księżem a trójkątem. Jest spoko, ale no armagiedon będzie za 2-3 lata tutaj z tymi nowymi osiedlami wokół.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze Nieźle. Ja widziałem go z 10 lat temu. Spacerowałem z dziewczyną w tamtych okolicach i naszą uwagę przykuły ceglane zabudowania. Na górze przywitał nas ten brodaty jegomość z laską jak Gandalf. Na żywo to miejsce robi niesamowite wrażenie.
  • Odpowiedz