Aktywne Wpisy

MrGreeny +82
Jak tam ? Boli głowa po piątkowym melo ? Nawet mi was nie szkoda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
anteniarz +28
Zobaczcie. Jakaś hurtownia we Wrocławiu. Cały dzień pracowałem na nowym budynku i patrzyłem na tę hurtownię. Zobaczcie jak trzymają artykuły spożywcze na słońcu. Chyba nie powinno tak być? Mają za mały magazyn? Trzeba dzwonić na policję, sanepid? #wykopefekt

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
które obligacje?
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzOsobiście liczę na to że cyrk się zatrzyma i jak za poprzednich rządów Tuska dojdziemy do celu 2%, a może i do deflacji.
Przy negatywnym scenariuszu czyli 5% inflacji przez 3 najbliższe lata TOSy nadal wypadają lepiej niż EDO, ze względu na wysoką kare za ich zerwanie
Edit: jednak trochę gorzej, źle spojrzałem w kalulator, ale właśnie żeby zwrot z TOSów i EDO po 3 latach był równy to musisz mieć 5% inflacje rok do roku
źródło: image
Pobierzakurat na główną wleciało
Ludzie sobie nie zdają tego sprawy i zakładają że jak dzisiaj jest lokata 7% a za rok będzie inflacja 2% to oni dalej będą mieć opcje lokaty 7%, otóż
@sforce
moim zdaniem EDO są lepsze, jeżeli chcesz tam trzymać pieniądze na okres 3 lat i więcej, jak krócej to bym brał TOSy, EDO się popsuły przez większą kare przy ich zerwaniu i obecnie trzeba czekać 5