Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki,
Mam problem ze steamdeckiem. Średnio działa mi L1. Zaznaczyłem na czerwono gdzie nie działa (wiadomo zielone to git) co wkurza niemiłosiernie. Chciałbym to sam jakoś naprawić bo i tak niedługo zmieniam dysk na większy to steamdeck będzie "otwarty". Mieliście już takie problemy? Szukałem rozwiązania w necie to albo dawali kawałek plastiku/taśmy albo wymiana przycisku. Tylko teraz skąd i co dokładnie zamówić. Wersja to LCD jeżeli to ważne przy przycisku L1

#steamdeck #gry
Herfes - Cześć Mirki,
Mam problem ze steamdeckiem. Średnio działa mi L1. Zaznaczyłem ...

źródło: IMG_20250318_180635

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herfes: Jak rozbierzesz to sprawdź po prostu sprężynę, sam przycisk. Może to kwestia jakiegoś syfu czy coś. Sam ostatnio wymieniałem thumbsticki na te gulikit z hall effect i widziałem że tam w środku jakiejś dużej filozofii nie ma na triggerach i bumperach.
  • Odpowiedz
@Herfes: najpierw potraktuj jakimś powietrzem, czasem nawet jakiś włos potrafi się tam zapłatac i coś może blokuje, potem możesz rozebrać, pełno pewnie tutoriali jest, na AliExpress jakieś microswitche pewnie można kupić i wymienić jak potrafisz lutować, oczywiście jak masz gwarancję to jak powietrze nie pomoże to napisałbym do ich supportu
  • Odpowiedz