Aktywne Wpisy

źródło: Bez tytułu
Pobierz
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co byscie wybrali na moim miejscu:
1. Zostanie w aktualnej pracy - zarobki to 6k na reke, pracuje juz tutaj 3 lata. Milo, fajnie, bezpiecznie. Dobra atmosfera, spoko ludzie i raczej malo do pracy. Do pracy 5km wiec blisko. Brak rozwoju i mozliwosci na awans. Podwyzki raczej rzedu 500 zl brutto rocznie. Po uwzglednieniu wszystkich premii, bonusow i swiadczen rocznie wychodzi 78k netto. Bez tego 72k netto.
2. Zmiana pracy,
Co byscie wybrali na moim miejscu:
1. Zostanie w aktualnej pracy - zarobki to 6k na reke, pracuje juz tutaj 3 lata. Milo, fajnie, bezpiecznie. Dobra atmosfera, spoko ludzie i raczej malo do pracy. Do pracy 5km wiec blisko. Brak rozwoju i mozliwosci na awans. Podwyzki raczej rzedu 500 zl brutto rocznie. Po uwzglednieniu wszystkich premii, bonusow i swiadczen rocznie wychodzi 78k netto. Bez tego 72k netto.
2. Zmiana pracy,
Co robic?
- Zmieniac 17.6% (79)
- Zostac 82.4% (370)
Na jednych rozmowach rzeczywiście jest poziom pytan jak na seniora, pytania o architekturę, chmurę, bazy danych itp. - w nawiasie mówiąc chyba najwyszy poziom dotychczas rekrutacji technicznej był w Zen, tam mnie dość zaorali technicznie detalami i szczegółami.
Na innych rozmowach potrafili wymagać rozpisywania dosłownie calej architektury od A do Z całej platformy.
A na dzisiejszej rozmowie technicznej mialem może i szczegółowo, ale tylko stricte z samego nodejs i samego javascript. Tak, javascript, nie typescript. Czym się różnić np var od let i const xd
Szukają pracownika od tygodnia czasu a już dziś nagle im się pali d--a że chcą podpisywać umowe a jutro rozmowa z klientem juz.
Jeśli ta rozmowa dla mnie nie była zupelnie wymagająca to dlaczego dotychcas innej osoby sensownej nie znaleźli? Jest sporo takich na rynku, na wyższym poziomie niż mój. Doam że projekt jak na razie praca tylko na 2, 3 miesiace z ewentualną mozliwoscią przedluzenia na 18 msc. W związku z tym powiedziałem że b2b to wgl nie opłaca mi się na tkaei coś zakładać i że jak już to na UZ i na taką umowę tez przystali wstępnie.
A stawka 120zł/h jak na UZ to zajebiscie.
Ale i tak mam mieszane uczucia