@Jarek_P chińskie interfejsy UI to osobna dyscyplina paraolimpijska. Sam wiesz jak długo im zajęło jakiekolwiek ucywilizowanie sprzętów np kamer IP (by nie wymagały internet explorera IE7 to już nie mówię), albo chińskie MP3/MP5 czy android 2din radio - opcje w menu jak akcesoria w kobiecej torebce, połowa bez sensu, wszystkie nie w miejscu ergonomicznym, a spora część w ogóle nie działa, bo są tam przypadkiem, z innego projektu, albo nie zostały
ucywilizowanie sprzętów np kamer IP (by nie wymagały internet explorera IE7 to już nie mówię)
@hrumque: a z ciekawości spytam, to się już im udało? Bo mam w domu rejestrator Hikvision, nawet wcale nie taki stary i aktualnie, jeśli chcę coś z niego obejrzeć, mogę to zrobić jedynie przez apkę, bo z aktualnie posiadanych przeglądarek nie współpracuje mi z nim żadna.
Tak se. Ale jest lepiej, trochę bardziej intuicyjnie niż w latach 2000 ;)
Bo mam w domu rejestrator Hikvision, nawet wcale nie taki stary
E no, hik to taki beton korporacja i w ogóle wielka firma i produkty na lata te same oferowane, nim tam się w modelach coś zmieni, to pozostałe "niezależne" chińczyki zmienią 10x
@hrumque: coś tego typu kiedyś kupiłem i jeszcze szybciej sprzedałem. Generalnie w CCTV na cebulacko bawiłem sie ładnych pare lat temu i skutecznie się z tego wyleczyłem, bo owszem dawało się ogarnąć temat dużo taniej i czasami całkiem fajnie, ale ciągła walka z kompatybilnością wszystkiego ze wszystkim, chińskie aplikacje chmurowe, które czasem działały (zwykle w czasie testów) a czasem nie bardzo (zwykle akurat wtedy, gdy
@Jarek_P nie no, żadnych aplikacji (poza dmss, która działa że wszystkim) od chinczyka, żadnej chmury, rejestrator i kamery bez dostępu do neta. Jak podgląd zdalny, to router z Openwrt i Wireguard VPN, i po VPN się łączysz i dopiero (jakbyś był w sieci lokalnej) gadasz z NVR
@hrumque: fajnie, jeśli tak się da, coś z tego, co kiedys miałem, umożliwiało taką pracę wyłącznie w przeglądarce www, co na telefonie było średnio wygodne, apka - wyłącznie chmura. Apka hikvision na szczęście umożliwia połączenie wprost do rejestratora.
kiedyś oglądałam gallileo i tam było powiedziane że antyperspirant działa najlepiej kiedy jest nałożony pod pachy chwilę po prysznicu także jeżeli nie chcecie śmierdzieć tego lata jak cebula i stare skarpety to spróbujcie tego protipa od gallileo i cioci fsfdjf
https://www.aliexpress.com/item/1005006223176659.html
Nie, nie mam, nic o nim nie wiem, jako reklama mi wyskoczyło niedawno.
@hrumque: a z ciekawości spytam, to się już im udało? Bo mam w domu rejestrator Hikvision, nawet wcale nie taki stary i aktualnie, jeśli chcę coś z niego obejrzeć, mogę to zrobić jedynie przez apkę, bo z aktualnie posiadanych przeglądarek nie współpracuje mi z nim żadna.
Tak se. Ale jest lepiej, trochę bardziej intuicyjnie niż w latach 2000 ;)
E no, hik to taki beton korporacja i w ogóle wielka firma i produkty na lata te same oferowane, nim tam się w modelach coś zmieni, to pozostałe "niezależne" chińczyki zmienią 10x
źródło: Hbd08597672cc4147bd7e2b6f5227a5f8q
Pobierz@hrumque: coś tego typu kiedyś kupiłem i jeszcze szybciej sprzedałem. Generalnie w CCTV na cebulacko bawiłem sie ładnych pare lat temu i skutecznie się z tego wyleczyłem, bo owszem dawało się ogarnąć temat dużo taniej i czasami całkiem fajnie, ale ciągła walka z kompatybilnością wszystkiego ze wszystkim, chińskie aplikacje chmurowe, które czasem działały (zwykle w czasie testów) a czasem nie bardzo (zwykle akurat wtedy, gdy