Aktywne Wpisy

makamele +18
Jestescie zaslepieni wirtualnymi cyferkami na #gielda i przez to nie widzicie co sie faktycznie dzieje z gospodarka USA
A fakty sa takie, ze juz po ogloszeniu taryf gigantyczne inwestycje w USA oglosily:
- Apple
- GE
- Hyundai
A fakty sa takie, ze juz po ogloszeniu taryf gigantyczne inwestycje w USA oglosily:
- Apple
- GE
- Hyundai

mickpl +681
Jakby deweloperzy się teraz zastanawiali dlaczego będą musieli publikować ceny ofertowe, ich historię, składowe, a nawet dostarczać to do rejestru w celach analitycznych po rygorem srogich kar - to stanie się tak dlatego, bo tak sobie tu na tagu wymyśliliśmy.
Serio, tak w skrócie XD
#nieruchomosci
Serio, tak w skrócie XD
#nieruchomosci
Czy mogę gdzieś złożyć jakieś zobowiązanie, że nie chcę, aby dzieci pana Sebastiana dokładały się do mojej emerytury?
źródło: 1000002859
PobierzA w przyszłości ty dostaniesz emeryturę tak naprawdę z pieniędzy dzieci Sebastiana
Opłacając składki zawiera się swego rodzaju umowę z państwem, że te pieniądze w postaci emerytury kiedyś będę dostawał. Obecnie ja pracuję na czyjeś emerytury i tak to działa. Gdyby państwo nie chciało mi wypłacić w przyszłości pieniędzy, które według wspomnianej umowy mi się należą, byłoby to zwyczajnym złodziejstwem. A jak państwo to zrobi,
PS Nie mów proszę, że nie dostrzegłeś ironii w tym co napisałem w poście. Chodzi mi o to, że śmieszą mnie tacy ludzie jak pan Sebastian, którzy mają się za niewiadomo kogo, w rzeczywistości wkład do systemu emerytalnego jego dzieci, zwyczajnie będzie kroplą w morzu składek innych, obecnych dzieci.
W wielu przypadkach ci co nie mają dzieci nie maja dzieci bo poprostu nie mogą.
@Kopytnik_1: Pan Sebastian ma częsciowo rację - tzn. wysokość emerytury powinna zależeć od dwóch czynników - składek i ilości dzieci (a konkretnie wysokości składek opłacanych przez te dzieci).
Powiedzmy szczerze, wielu facetów jest bezdzietnych bo nie ma partnerki bo kobiety nawet na nich nie spojrzą nawet z powodu drobnych niedoskonałości. Za niski? Wystające uszy, zbyt duży nos albo ciąży nad tobą trauma trudnego dzieciństwa z którą próbujesz walczyć? Zapomnij o posiadaniu dzieci. No cóż bardzo smutne ale płać więcej na cudze dzieci i żony i leć bronić cudzych
Ja nie chwale tego systemu, moim zdaniem państwo powinno sobie takie tematy ogarniać armią zawodową i ochotnikami, sojuszami a w ostateczności jeśli różnica potencjałów jest zbyt duża to się poddać jak Czesi w II wojne a nie wyciągać niechętnych cywilów na siłe na front.
Ja Ci tylko opisałem jaka logika stoi za poborem w pierwszej kolejności bezdzietnych.
No a z tym brakiem drugiej połówki to nie mam pojęcia, ja