Wpis z mikrobloga

W grudniu 2023 zamówiłem telefonicznie w Play światłowód z telewizją, ale okazało się że nie ma możliwości technicznych przyłączenia i zapomniałem o sprawie.
Po roku otrzymuje fakturę za telewizje, bo okazało się że internet wycofali a telewizja została :(
Co mogę w takiej sytuacji zrobić ?

#play #prawo #uokik #internet
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ShpxLbh: z tego co pamiętam, to na stronie klienta można zaznaczyć dodatkowe pakiety w tym telewizję i nie trzeba dodatkowej umowy, jeżeli podczas rozmowy mu to włączyli, to będzie miał problem żeby to odkręcić.
@gpvx dzwoń na ich infolinię że na nic się nie zgadzałeś i niech anulują fakturę.

Reklamację możesz złożyć do 12 miesięcy:

od ostatniego dnia okresu rozliczeniowego, w którym zakończyła się przerwa w świadczeniu usługi

od dnia, w którym
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ShpxLbh: nie podpisywałem umowy, złożyłem tylko zamówienie.
O braku możliwości dowiedziałem się od ekipy (inna firma), która przyjechała do mnie na montaż.
Play nawet się ze mną nie skontaktował, a ja o sprawie zapomniałem...
  • Odpowiedz
@gpvx lol xd no nic wczytaj się w to co dostałeś na maila ew. I kontakt do nich że ani razu nie logowałeś się do tv ani konta więc niech sprawdza sobie. No i czy f a tycznie nie podpisałeś żadnej umowy elektronicznie, ale byłoby to dziwne
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@arais_siara: Dzwoniłem i wtedy się dowidziałem o tym źe telewizja została.
Złożyłem reklamację ale została odrzucona - odpisali że odsłuchali moją rozmowę z 2023 i nie ma tam rezygnacji, ale jak miałem rezygnować jak ja wtedy zamawiałem...
  • Odpowiedz
@gpvx: Moja mama z 10 lat temu też miała z nimi problem z dodatkowymi opłatami i to chyba nawet za TV, niestety musiała płacić do końca umowy ale jak skończyła się umowa to już nic nigdy z Play, chyba najbardziej ujowa firma w tej branży.
Życzę powodzenia w walce z tymi oszustami.
  • Odpowiedz
@gpvx: jak dla mnie to umowa nie powinna dojsc do skutku skoro nie bylo instalacji internetu (tak jest chyba w kazdej sieci), ale jak zwykle play musi robic pod gorke swoim klientom XD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@PoProstuOn: Tylko że ja nie widziałem że to osobne umowy.. TV było w promocji że pierwszy rok bez opłat wiec nie było żadnych faktur ani poczty...
  • Odpowiedz