Aktywne Wpisy

kidi1 +28

źródło: 1000006713
Pobierz
Bolerro +192
Mieszkam sobie w domku, który za płotem ma "betoniarnie" i kręcą sobie tam chłopaki różne rzeczy - od bloczków do kręgów betonowych czy nadproży. Firma wieje trochę komuną, ale radzą sobie. Z okna widzę jak suwnicą ładują elementy do samochodów różnych ludzi.
Proponuję wam obserwacje tego zjawiska razem ze mną!
Zakładam tag: #wejdzieniewejdzie
Do peżota wchodzi pół palety bloczków.
Proponuję wam obserwacje tego zjawiska razem ze mną!
Zakładam tag: #wejdzieniewejdzie
Do peżota wchodzi pół palety bloczków.

źródło: temp_file287115846529096743
Pobierz
- wychowani przez starych, którzy dopiero odnajdywali się w nowej rzeczywistości, ciągle obciążeni patologiami minionego systemu
- za młodzi, by załapać się na wały w transformacji ustrojowej
- nagonieni na studia, które w większości g---o dały
- wchodzili na rynek pracy w czasie kryzysu, gdzie sukcesem było załapać się na jakąkolwiek robotę
- rodzice nie zapewnili im żadnego startu w życiu
- nie załapali się na kredyty frankowe
- nie załapali się na zwolnienie z PIT do 26 rż
- ruchani na śmieciówkach na minimalnej
- wyzyskiwani przez landlordów oddając im pół wypłaty za wynajem
- państwo nic nie zrobiło, żeby im pomóc, pozwalało na ich wyzysk
To pokolenie powinno być teraz siłą sprawczą w tym kraju, a czym jest? No właśnie
#rozkminy #nieruchomosci
Tak jak polowa mojej podstawowki. Kto zostal w Polsce ten przegral
Tak, o ile nie poszedl na studia. Po 2008 juz tak rozowo nie bylo, a z kazdym rokiem coraz gorzej
@katuluu: pamiętam jak dziś, kiedy radośnie szedłem na rozmowę o pracę (roznoszenie ulotek za 900 zł netto/miesiąc) z myślą "hehe, mam to już w kieszeni, przecież nikt takiej roboty nie weźmie" a tam 40 osób w kolejce na casting xd
@katuluu: dla 9/10 osób te wały na transformacji się skończyły pływaniem w Wiśle, lubię tę bajkę, że każdy mógł się wtedy dorobić xd żeby się na wałach w transformacji dorobić potrzebne były: a) znajomości b) ogromna ilość dynaminy c) jeszcze większa ilość szczęścia
-zamiast iść na publiczne studia - wyjechać zaraz po szkole średniej za granice i tam zarabiać 5x tyle, a później wrócić ze sporym kapitałem
-zamiast się uczyć pilnie w szkole i mieć dobre oceny - klikać w ten głupi komputer i wejść w branżę IT
-zamiast pokornie odkładać grosz do grosza - nabrać
dokladnie.
Zadnych studiow, emigracja i po nazbieraniu jakiegos kapitalu, powrot i krecha na kwadrat
Jako, że opisujesz sytuację mojej rodziny to odpowiem: nadaje się pod punkt 3 czyli wiadro szczęścia xD Ziemia w latach 90-tych to rzeczywiście były koszty marginalne, bo nikt tego nie chciał brać. Banki też nie przez co trzeba było brać kredyty u lichwiarzy. Tylko w latach 90-tych Polska miała zdecydowanie większe szanse na zostanie
Tak to wszystko się zgadza
@TatusMuminka: No tak, bo branża IT nie wymaga nauki, tylko głupiego klikania w fpsy xD
@TatusMuminka: Nic głupszego dziś nie przeczytałem a czytam tag #polityka
Najwięcej zarabiają w IT pasjonaci+dobre wykształcenie.
Samo granie w gry czy czytanie internetu co najwyżej do helpdesku doprowadziło.