Aktywne Wpisy

wiesiu2 +219
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy

źródło: cf
Pobierz
ekizaa +102
Ja to tylko tu zostawię, komentarze pod tym wrzucę później xdd

źródło: 1000027670
Pobierz
Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów o dostarczanie treści cyfrowych niedostarczanych na nośniku materialnym, za które konsument jest zobowiązany do zapłaty ceny, jeżeli przedsiębiorca rozpoczął świadczenie za wyraźną i uprzednią zgodą konsumenta, który został poinformowany przed rozpoczęciem świadczenia, że po spełnieniu świadczenia przez przedsiębiorcę utraci prawo odstąpienia od umowy, i przyjął to do wiadomości, a przedsiębiorca przekazał konsumentowi potwierdzenie, o którym mowa w art. 15 ust. 1 i 2 albo art. 21 ust. 1.
Ale moim zdaniem prawo to powinno być jednak zmienione poprzez dodanie furtki do zwrotu. Najlepiej podobnie do tego, co oferuje steam:
Valve zwróci pieniądze za dowolny tytuł na prośbę użytkownika poprzez stronę help.steampowered.com, jeśli prośba ta została przesłana w ciągu 14 dni od daty zakupu, a łączny czas uruchomienia produktu był mniejszy niż 2 godziny (wlicza się w to czas gry online, offline i z udostępnionej biblioteki).
Żeby nie było, kupiłem po taniości w promkach wiele świetnych tytułów - zwłaszcza serię Metro 2033 - wspaniała! Ale też wtopiłem trochę kasy na cos, czego nie odpalę drugi raz. Myślę, że UOKiK powinien się temu przyjrzeć.
#oswiadczenie #pogoposwiadcza #gry #nintendoswitch #nintendo #uokik #prawo
źródło: image
PobierzNie raz ludzie pisali, że kupili przypadkiem grę lub expansion pass zamiast podstawki i pisali do Nintendo, a oni im zwracali kasę