Aktywne Wpisy

mrsopelek +465
Widły w plecach to ja czuję po zobaczeniu tej ceny #pizza
źródło: obraz_2025-07-11_151123521
Pobierz
Salido +174
Minął 14. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
58 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
59 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
58 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
59 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-38
Pobierz

Elektorat PISu zagłosuje na Kacapofederację, ale Kacapofederacja niekoniecznie tak tłumnie na PIS.
Więc jak by policzyć procenty:
PO: 34% + 6.7% + 4.8% + 2.4% = 47.9%
Kacapofederacja: 26.3% + 21.4% = 47.7%
Teoretycznie tak tak samo, ale należy wziąć poprawkę na PO, że wyborcy P2050 i całej lewicy nie są skłonni głosować na PO, bo mają w sobie ludzi anty POPISowsich tak jak ja - i zostaną w domu.
Dla PISu lepiej poddać Naworckiego, by wpuścić Konfederację przed siebie, bo wtedy mogą coś ugrać i zablokować skazywanie swoich przestępców.
#przemyslenia #polityka
źródło: image
PobierzJak PIS przegra, odda całą kampanię, TV republika itp Konfederacji. Zmobilizuje swój ciemnogród by głosować na Mentzena, a w zamian Mentzen będzie bronił posłów PIS.
Natomiast Lewica, P2050 - niekoniecznie. To partie dla ludzi co są zmęczeni POPISem i nie chcą głosować na te partię.
Np. ja. Nie zagłosuje nigdy na POPIS. Szczególnie teraz, gdy
@Madoxxx: bo ludzie mieli dość PISu jak i konfederacja też jechała po PISie. No i w tym przypadku będzie odwrotnie - to PIS nakieruje swój elektorat na Kacapofederację.
A ten elektorat jest twardy i posłuszny. Oni nie koniecznie głosują za PISem, lecz przeciw Tuskowi.
Trochę myślenia życzeniowego jest w twoich postach i mocno wątpię
@matt-pitt: gdzie nagłośnisz to? w TV Republika? Ludzie żyją w bańkach. Zobacz ile tematu na temat kacapofederacji wypływa na wykopie, a nadal masz sporo ich wyborców tutaj.
@new-object: Skąd pomysł że PiSowi będzie zależeć na tym aby pompować kandydata Konfederacji? A jeżeli tak to że ich wyborcy nie będą na tyle wściekli na PiS za wystawienie tak słabego kandydata w wyborach aby posłuchać ich apeli? Powody dla których ludzie głosują albo nie głosują na jakąś partie są bardzo różne i przepisywanie całych
@Madoxxx: bo jak tego nie zrobią, to pół PISu będzie w pierdlu :3 A prezydent może ułaskawiać. To jest walka o przetrwanie.
@new-object: No ja jakoś nie jestem przekonany, czy tłumy emerytów pójdą głosować tak chętnie na Mentzena, który obiecuje im likwidację przywilejów emerytalnych, czy prywatyzację służby zdrowia.
@new-object: Nie pójdą siedzieć bo obroni ich Orban i Trump. Myślisz że polski rząd wytrzymałby naciski amerykańskiej administracji gdyby np próbowali aresztować Kaczyńskiego? Zresztą nie ma żadnej pewności że Mentzen by ich ułaskawiał bo byłby wtedy w pozycji siły i grać na osłabienie PiS.
Ale z drugiej strony jak mentzen wygra, to głupi by był gdyby nie wy%@% PISu :P