Wpis z mikrobloga

#przegryw mam wrażenie, że w szkołach się serio powinna przydać ta edukacja seksualna, bo często niektórzy tu piszą, że próbują zerwać z nałogiem jakim jest masturbacja xd ale nie mają pojęcia, że to jest niezbędne do funkcjonowania
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kremenaros: przekomicznie? mówię poważnie. ty sam napisałeś, w odpowiedzi na moje wątpliwości co do faktycznego sensu tej "profilaktyki masturbacyjnej", że powinienem słuchać lekarzy.
  • Odpowiedz
@kremenaros:
no i co ja mam z tym zrobić? mogę co najwyżej przyjąć do wiadomości fakt istnienia takiej książki, bo nie mogę jej przecież przeczytać
ty napisałeś wyżej że masturbacja w pewnym wieku staje się co raz bardziej "niezbędna", tymczasem internet donosi że na podstawie jakiegoś badania dot. częstotliwości wytrysków (wytrysk można osiągnąć również przez s--s lub zmazy nocne), ustalono, że mężczyźni którzy mieli ich więcej w ciągu miesiąca, rzadziej
  • Odpowiedz
@debi5s: Jeśli zabroniono ci czytać książki, to tylko współczuję. Jakkolwiek jeśli kiedyś będziesz mieć taką możliwość, to polecam zajrzeć do tej książki.

Wiadomo, że bogate życie seksualne po 40 roku życia jest o niebo lepsze niż masturbacja, ale jeśli ktoś nie ma takich możliwości, to masturbacja staje się czymś niezbędnym dla zachowania swoistej higieny. Oczywiście pisałem w tym kontekście, sądziłem, że to oczywiste.
  • Odpowiedz
@kremenaros:

Jeśli zabroniono ci czytać książki, to tylko współczuję. Jakkolwiek jeśli kiedyś będziesz mieć taką możliwość, to polecam zajrzeć do tej książki.

Ja współczuję że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie napisałem że mi zabroniono, tylko że nie jestem w stanie tej książki przeczytać. Bo po pierwsze link od ciebie po prostu nie działa, po drugie ta książka nie jest dostępna w internecie. No i w ogóle, ja jestem nawet w
  • Odpowiedz