Wpis z mikrobloga

#narkotykizawszespoko #psychiatria #pregabalina

Właśnie zrobiłem restock pregabaliny :D
Tak sobie zarzuciłem na początek 1500mg na poprawę nastroju. Jest spoko jak po 3 piwach :> i tak co miesiąc dwa op. po 56szt 150mg wypisuje mi lekarz rodzinny z uśmiechem:)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nemk0: Na początek 1500? Jedno zero bym skasowała. Masz coś "w razie w" na epilepsję?
Dawka do 900mg to już wysoki lvl i dawka graniczna jeśli chodzi o bezpieczeństwo, a u Ciebie 900mg to DORZUTKA... Wow. Z czego to wynika (z tolerki ofc, wiem), jak do tego doszedłeś? Odczuwasz te charakterystyczne dla pierwszych dni (sic!) brania pregi odrealnienie, humorek, czasem obijanie się o ściany bo motoryka pada i blur na
  • Odpowiedz
  • 1
@monotonya: mialem przerwę od brania, więc tolerka u mnie spadła. Więc wieczór, zarzuciłem najpierw 450mg na spanko :) potem rano te 1500mg, i ta dorzutka to ładuje się 2godz. Powiem tak, obijam się od ścian, chodzę jak pijany, ale nie czuć tego bardzo na ciele. Czujesz się normalny, ale jednak jesteś naćpany. Teraz ciężko mi się rozmawia i wyodrębnia słowa z mózg, czuć że mózg nie mózguje, ale jest przyjemne
  • Odpowiedz
@Nemk0: no to typowe działanie pregi ;) właśnie chciałam pisać czy długo się u Ciebie utrzymuje ale sam napisałeś że tolerka spadła i dopiero, to pewnie tak jak u wszystkich na 4 dniu ok. takie działanie zanika. Ale to ładnie musiało iść jak tolerka spadła i już na NIŻSZEJ zarzucasz taką dawkę. :O I dziękuję za odpisanie, bo wiem z autopsji że w tym stanie z trafianiem w przyciski może
  • Odpowiedz
  • 0
@monotonya: planuje zdobyć baklofen bo łatwo idzie to dostać. Diazepam byłby super, ale na razie nikt mi na benzo recepty nie wypisze. Generalnie już teraz zeszło ten stan odurzenia, ale obijanie się od ścian zostało - czułem jakbym był tylko w głowie, a ciało moje to jakaś marionetka. Odrealnienie było i jak patrzyłem w lustro to jakby inny człowiek. Ogólnie spoko tolerowałem to, euforii nie mam, ale jest to odurzenie
  • Odpowiedz
@Nemk0: gdyby nie to, że pregabalina mocno zatrzymuje wodę w organizmie, to brałabym ją ciągle w granicach 300mg - 450mg. Niestety nie mogę wyglądać jak boja, nie chcę, boję się wyglądania jak boja () I tak jestem dużawa przy prawie 180 cm wzrostu. Efekty wygadania i wyluzowania tak jak opisałeś, mega sprawa. A co do baklofenu - ważna sprawa, on się odkłada. Czyli jak wejdzie na
  • Odpowiedz
  • 0
@monotonya: oj, to kiepsko, ja chciałem baklofen jako lżejszą alternatywę dla wątroby od alkoholu. To zostaje fenibut, ale on szybciej uzależnia. No to chyba najbezpieczniej zaopatrzyć się raczej w diazepam. Przydała by mi się też agmatyna, ona jest antagonistą nmda i wzmocni wszystkie psychotropy.
  • Odpowiedz
@stojam_obok: właśnie faceci też na to narzekali, zwłaszcza gdy łączyli to z SSRI/SNRI; jest cały temat na hajpie i w wypowiedziach dominują tam mężczyźni. To też oczywiście kwestia osobnicza, tak jak to że jeden żywi się w McD i jest chudy jak patyk, a drugi skrzętnie liczy kalorie, a i tak jest okrąglutki.
  • Odpowiedz
@monotonya: aha to z tym mc to o mnie xD
Btw. tak wiem, może zamiast leków wystarczyłoby zmienić dietę na restrykcyjną przemyślaną i zacząć kardio robić żeby uniknąć epizodów depresyjnych
  • Odpowiedz