Aktywne Wpisy

sokytsinolop +362
#feelsgoodman #coolstory #czujedobrzeczlowiek
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial

źródło: received_9747277832006290
Pobierz
AlKaczone +26
NASA przez przypadek wynalazła… silnik, który łamie zasady fizyki. I nie potrafi tego wyjaśnić.
Poznajcie EM Drive – silnik, który teoretycznie nie powinien działać, a jednak… w testach zaczął wytwarzać ciąg bez żadnego paliwa wyrzucanego na zewnątrz. Brzmi jak sci-fi? No to patrz:
• EM Drive to stożkowa komora, do której pompuje się mikrofale. I tyle.
• Nie ma paliwa, nie ma spalania, nie ma wydechu.
• A jednak – kilka niezależnych laboratoriów
Poznajcie EM Drive – silnik, który teoretycznie nie powinien działać, a jednak… w testach zaczął wytwarzać ciąg bez żadnego paliwa wyrzucanego na zewnątrz. Brzmi jak sci-fi? No to patrz:
• EM Drive to stożkowa komora, do której pompuje się mikrofale. I tyle.
• Nie ma paliwa, nie ma spalania, nie ma wydechu.
• A jednak – kilka niezależnych laboratoriów
W czerwcu jest 115 lecie marki więc pewnie dopiero wtedy pokażą prototyp.
#motoryzacja #alfaromeo
źródło: New-Alfa-Romeo-Stelvio-4154152053
Pobierz( ͡º ͜ʖ͡º)
a gdyby nie było ferrari to nie mógł bym oglądać monakijskiego księcia złomującego starego oponiarza
STLA Large wspólna dla Jeepa Wagoneera S, Jeepa Recon 2025 i Dodge Chargera
źródło: Dodge-Charger-Daytona-EV-2-Copy-1371377402
Pobierz- jeśli chodzi o kamerę, to wystarczyłoby mi żeby się chowała, bo łatwo się brudzi
- multimedia niby mi bardzo nie przeszkadzają, bo co tam niby mam używać? ale jednak "trącą myszką", więc faktycznie do wymiany
- cruise control z trzymaniem linii jest kiepskie - do wymiany
- coś muszą w końcu w tych alfach wymyślić z kwestii klimatyzacji, bo strasznie trudno ustawić tam sensownie temperaturę i żeby nie
Kamera nie musi być 360, ale przydałaby się lepsza jakość.
Nie wiem jak Stelvio, ale większość ludzi mówi ze jeździ się tym tak dobrze jak Giulia - w tej generacji Alf największa siła to właśnie właściwości jezdne, a tak zrobią jakieś ujostwo które będzie jak
Nawet na wikipedii STLA large jest opisana pod hasłem Giorgio. Ta tej platformie powstanie sporo samochodów, przynajmniej takie są plany:
Według wikiepedii:
STLA
@Aureilon: ja może trochę przesadziłem z tym "byle jak", bo jak się przełączy na manual i kręci silnik w granicy 3000-4000, to jest dobrze, ale na automacie, nawet w trybie D jest słabo, a np. w BMW co mocniejszych jest bardzo przyjemnie (aczkolwiek cholera wie czy słyszymy tam silnik czy jakieś sample z
@unintelligible: to zależy jak jest zrobione. Akurat w Alfie nigdy nie było sztucznego dźwięku z głośnika, ale np. w Giulietcie QV (od 2014 r.) jest kawałek rurki z dolotu z membraną poprowadzony z komory silnika przy grodzi w kabinie pod deską rozdzielczą właśnie, żeby trochę bardziej "sportowo" burczało w kabinie, bo 1.75 TBI sam w sobie słabo