Wpis z mikrobloga

Było sobie takie znalezisko na głównej
https://wykop.pl/link/7668711/oliwia-wyszla-z-domu-na-przystanek-rodzice-prosza-o-pomoc-w-odnalezieniu

Odnośnie biednej, zaginionej dziewczyny. Wszedłem ostatnio zobaczyć czy zwłoki zostały już znalezione, ale artykuł dziwnym trafem został usunięty, a nowych informacji ani słychu. Dziwne co? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#zaginieni #policja #zary #dolnyslask #logikarozowychpaskow #rozowepaski
Nighthuntero - Było sobie takie znalezisko na głównej
https://wykop.pl/link/7668711/o...

źródło: 1000020709

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 373
@MePix: Bo niestety tak jest w 99% przypadków. Zanim znalezisko wejdzie na główną to już w powiązanych jest info że się znalazła. A potem jak kiedyś faktycznie kogoś porwą, to nikt tego nie potraktuje poważnie.
  • Odpowiedz
@Nighthuntero @MePix może brzmi to stereotypowo i śmiesznie ale napewno jest za tym jakieś tlo, chocby spięcia na linii rodzice, zbuntowana nastolata.
@MazurskiSmak nawet jeśli, to zobacz jakie teraz panna ma opcje do wyboru. Tzn wizyta u giną z matką, o ile matka przytomna, na pigulek dzień po może być za późno. Jak rodzina z problemami to panna ma przechlapane, a potencjalny zalewacz Brdzie udawać sierotke
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak no nie, dzieci nie wybierają sobie rodziny, i do 18 tki muszą się z nią użerać jeśli jest źle.

Poza tym z jednej strony myślisz, i może nawet wiesz jakie są konsekwencje, ale umysł w okresie dojrzewania polewany jest hormonami bez żadnego filtra i nie masz hamowania impulsów, które dają dojrzałe płaty czołowe. A to po 20 dopiero.

Jeżeli ktoś za mlodu nie jest wtrybiany w decydowanie o sobie to
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: No właśnie 16-latek nie musi odpowiadać za swoje decyzje. Wiemy jak dojrzewa mózg i oczekiwanie od nastolatka, że będzie miał mózg ukształtowany tak jak dorosły to nasze delulu.
Na szczęście jesteśmy tego świadomi i dlatego szesnastolatkowie nie mogą: kupić sobie używek, w tym energetyków, prowadzić auta, wziąć ślubu, mieć prawa do opieki nad dzieckiem, adoptować psa, pójść do lekarza bez wiedzy i zgody opiekuna, podejmować decyzji o swoim leczeniu,
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: przestałem się zupełnie interesować zagubionymi. Niestety, ale właśnie przez takie akcje. Pokłóci się z rodzicami, wychodzi, znika, po x dniach się odnajduje, rodzina prosi o nie zadawanie pytań. Ci ludzie stali się mi, przykro mi to powiedzieć, obojętni...
  • Odpowiedz
  • 3
@Nighthuntero nigdy nie zrozumiem takich wpisów, zaginięcia powinno zgłaszać się jak najszybciej i jak się odnalazła to super.
czemu wy szukacie sensacji w zaginięciu? a gdy ktoś się odnajdzie to potrzebujecie szczegółów sprawy.
co jeśli została zgwałcona? rodzina ma to teraz ogłosić światu by zaspokoić wasze chore przebodcowane mózgi?
wy zaginięcie widzicie tylko w internecie, brakuje wam nieco wyobraźni, że to rozgrywa się również w realnym świecie i NIE JEST to
  • Odpowiedz