Wpis z mikrobloga

@officer_K: zastanawiam się, jak można z przymiotnika "uśmiechnięty" czy "uśmiechnięta" zrobić obelgę, w głowie mi się to nie mieści. Prawdziwy Polak TM musi mieć minę jak kot srający na puszczy i za nic w świecie do nikogo się nie uśmiechać.
  • Odpowiedz
  • 0
zastanawiam się, jak można z przymiotnika "uśmiechnięty" czy "uśmiechnięta" zrobić obelgę, w głowie mi się to nie mieści. Prawdziwy Polak TM musi mieć minę jak kot srający na puszczy i za nic w świecie do nikogo się nie uśmiechać.

@monotonya: zasługa obecnie rządzących. Tak jak pis z k0nfederacją obrzydzili ludziom "patriotyzm"
  • Odpowiedz
@officer_K: Wycofanie budżety reklamowe po negatywnym tekście w danym medium jest standardową praktyką korporacyjną. Nie odróżni się tego od działalności politycznej.
Oczywiście to negatywna praktyka. Ale raczej to miało tutaj miejsce, bo to jest przecież tekst na rękę obecnej władzy politycznej.

Chyba że na zlecenie PO Totalizator wycofał reklamy z WP aby WP nie stawiało w złym świetle PIS. XD
  • Odpowiedz
zastanawiam się, jak można z przymiotnika "uśmiechnięty" czy "uśmiechnięta" zrobić obelgę, w głowie mi się to nie mieści. Prawdziwy Polak TM musi mieć minę jak kot srający na puszczy i za nic w świecie do nikogo się nie uśmiechać.

@monotonya: Nie rozumiesz. Tu chodzi o to, że jedyne co ma do zaoferowania koalicja rządząca w porównaniu do PIS to to, że się uśmiechają:

- Stosują niehumanitarne pushbacki na granicy ale z uśmiechem
  • Odpowiedz
@monotonya: Swoją drogą teraz na czasie określenie to "tuskoboty" czyli nawiązanie do dobrych i honorowych autobotów. Nie wiem czy ktoś kto wymyśla te określenia trolluje pis czy jak "uśmiechnięci", "fajnopolacy", "silni ludzie Tuska", "młodzi i wykształceni", a teraz "stoją po stronie dobra i prawy" (tuskoboty). Co będzie następne? Smerfy, bo walczą z dziadem z kotem?
  • Odpowiedz