Aktywne Wpisy

MondryPajonk +11
Zróbmy mały test i sprawdźmy ile ciemnoty jest wśród nas ;P
Ciekaw jestem wyniku... ale chyba jeszcze bardziej komentarzy. = D
#astronomia #nauka #kosmos #teoriespiskowe
Ciekaw jestem wyniku... ale chyba jeszcze bardziej komentarzy. = D
#astronomia #nauka #kosmos #teoriespiskowe
Czy doszło do załogowego lądowania na Księżycu?
- Tak 81.4% (1069)
- Nie 18.6% (245)
ligt4er +72
Nieprawdopodobna ilość bełkotu na temat tej sprawy. Od nagle aktywnych normików na necie, którzy to wypisują jacy to byliby bohaterscy na miejscu nagrywających, a także co by świrosławowi teraz zrobili, przez debilnych intelektualistów "jaka była przyczna, jaki był motyw?", po garniturowca z ministerstwa który krytykuje, że nie znalazł się nikt z gaśnicą kto by obezwładnił natychmiast napastnika podczas kiedy on "znieważał zwłoki".
Zbierzmy fakty.
- Nie było żadnego łażenia po kampusie z wyciągniętą
Zbierzmy fakty.
- Nie było żadnego łażenia po kampusie z wyciągniętą
Cześć! Stoję przed wyborem blatu do kuchni i zastanawiam się na dwoma materiałami: konglomeratem kwarcowym i blatem kompaktowym hpl. O ile w przypadku pierwszego większość opinii jest pozytywna, tak przy blatach hpl ciężko natrafić na rzeczywiste opinie kogoś, kto długo to użytkuje. Czy mamy tu użytkowników tych blatów? Czy to prawda, że na tych blatach łatwo powstają plamy i „przetarcia”? Znalazłem też opinie, że łatwo wyginają się przy zmianach temperatury. Stolarz odradza mi hpl, natomiast projektant mówi, że stosuje do swoich projektów i nie miał negatywnego feedbacku. Wizualnie bliżej mi do hpl. Jeszcze nie robiłem wycen, ale mam skrajne opinie: projektant mówi, że blat hpl wyjdzie dużo taniej niż konglomerat, z kolei w internecie niektórzy piszą, że materiał+robocizna wyjdą podobnie w przypadku obu materiałów.
Czy mamy tu użytkowników jednych i drugich blatów? Moglibyście podawać wady i zalety? Jakiś czas użytkujecie? Albo jest tu ktoś, kto zajmuje się zawodowo montażem tych blatów i podzieli się swoją opinią?
Ale jest zaskakująco trwały.
Mam też kawałek blatu z kompaktu w spiżarni i w pralni, ale tam nie jest szczególnie narażony na ciężkie warunki.
Też słyszałem od stolarza, że nie poleca na nasłonecznioną stronę.
Do kuchni wziąłem granit i to moim zdaniem była bardzo dobra decyzja.
Konglomerat mam na parapetach i jednak się