Aktywne Wpisy

mdfk +380
2.5 roku temu zwolnili mnie z krypto startupu (#androiddev here), płacili dobrze bo $11k/msc ale po tym już miałem troche dość pracy dla innych i postanowiłem pójść all-in i zostać #programista15k na swoim
long-story short, udało się i teraz żyję głównie z moich aplikacji, na screenshocie jedna z nich (slonoise.com), zarabia jakieś $1k+/msc
w szczytowym momencie zarabiałem $8k/m z moich apek, teraz około $2-3k/msc i buduję dalej
zastanawiam
long-story short, udało się i teraz żyję głównie z moich aplikacji, na screenshocie jedna z nich (slonoise.com), zarabia jakieś $1k+/msc
w szczytowym momencie zarabiałem $8k/m z moich apek, teraz około $2-3k/msc i buduję dalej
zastanawiam
źródło: CleanShot 2026-01-03 at 20.17.13@2x
Pobierz
luke-mat +20
Prawda jest taka, że dzisiaj wszyscy zazdrościmy #usa :) (no może oprócz neuropki)
-rządzą całą półkulą
-ich waluta rządzi światem (póki co)
-mają najsilniejszą armię
-mają najlepsza technologię
-płace specjalistów to są tam sky is the limit, w Europie programista osiągnie te kilka tysięcy euro, a tam zwykłe kodoklepacze osiągają po $600k rocznie
-rządzą całą półkulą
-ich waluta rządzi światem (póki co)
-mają najsilniejszą armię
-mają najlepsza technologię
-płace specjalistów to są tam sky is the limit, w Europie programista osiągnie te kilka tysięcy euro, a tam zwykłe kodoklepacze osiągają po $600k rocznie

Mam bk2 i ubezpieczenie z którego jakoś nie udaje mi się zrezygnować. Przychodziły mi SMS że jeśli nie zapewnie składki to ubezpieczenie się anuluje. Na dzień 15 każdego miesiąca przypada mi płatność, ale teraz to było 17.03 gdyz 15 był w weekend. Zapewniłem środki na kredyt, ale nie na ubezpieczenie. Pobrano mi najpierw ubezpieczeni, później kredyt, ale nie w całości bo nie było środków i obciążyli mnie kwota 2000 pln, które doplaciloby BGK, gdyz zgodnie z umową nie zapłaciłem całej raty. Dlaczego najpierw pobierają ubezpieczenie? Nie ma tego nigdzie w regulaminie ani umowie
@EkspertPKO
Jak lecę w kulki? Pieniądze na kredyt były
Komentarz usunięty przez autora
Mowa o ubezpieczeniu na życie
Jeśli zawarta umowa ubezpieczenia jest warunkiem korzystania z preferencyjnych warunków oprocentowania lub stanowi zabezpieczenie kredytu, rezygnacja z ubezpieczenia spowoduje: podwyższenie marży kredytu, konieczność zabezpieczenia