Wpis z mikrobloga

#bk2 #bezpiecznykredyt #pkobp #pko

Mam bk2 i ubezpieczenie z którego jakoś nie udaje mi się zrezygnować. Przychodziły mi SMS że jeśli nie zapewnie składki to ubezpieczenie się anuluje. Na dzień 15 każdego miesiąca przypada mi płatność, ale teraz to było 17.03 gdyz 15 był w weekend. Zapewniłem środki na kredyt, ale nie na ubezpieczenie. Pobrano mi najpierw ubezpieczeni, później kredyt, ale nie w całości bo nie było środków i obciążyli mnie kwota 2000 pln, które doplaciloby BGK, gdyz zgodnie z umową nie zapłaciłem całej raty. Dlaczego najpierw pobierają ubezpieczenie? Nie ma tego nigdzie w regulaminie ani umowie

@EkspertPKO
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@nieustawne_lustro bo przychodzą mi wiadomośći że mogę. Poza tym inni rezygnowali w pko po roku a nawet chyba po kilku miesiącach , a ja dalej trzymam

Mowa o ubezpieczeniu na życie
  • Odpowiedz
  • 0
@UlanyD @EkspertPKO jeśli data pobrania składki ubezpieczeniowej wypada w dzień wolny od pracy, pobieramy ją następnego dnia roboczego. Rezygnację z ubezpieczenia może Pan złożyć w iPKO: Moje sprawy / Dokumenty dla banku / Dodaj dokument / Ubezpieczenia / Rezygnacja z ubezpieczenia do kredytów/pożyczek hipotecznych lub oddziale.

Jeśli zawarta umowa ubezpieczenia jest warunkiem korzystania z preferencyjnych warunków oprocentowania lub stanowi zabezpieczenie kredytu, rezygnacja z ubezpieczenia spowoduje: podwyższenie marży kredytu, konieczność zabezpieczenia
  • Odpowiedz
@UlanyD: Aby zrezygnować z ubezpieczenia na życie w PKO BP można udać się do oddziału banku. Brak zapłaty składki nie skutkuje automatycznym rozwiązaniem umowy. W przypadku BK2 we wszystkich umowach PKO BP, które widziałem nie było konsekwencji cenowych rezygnacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@EkspertPKO Aby ustalić z jakiego powodu pobraliśmy środki w tej kolejności, prosimy o kontakt z naszą infolinią lub po zalogowaniu w IKO/iPKO. Na podstawie informacji zapisanych na Pana koncie, będziemy mogli szczegółowo odpowiedzieć.
  • Odpowiedz
@korin_: Nie wiele różni się od większości innych (cena i warunki) banków, a ma ubezpieczenie od śmierci drugiej osoby (wtedy 50% pozostałego kredytu jest spłacane). Jeżeli jedna osoba w związku zarabia zdecydowanie więcej, warto ubezpieczyć do gorzej zarabiającą. Taka jest moja opinia ;)
  • Odpowiedz