Wpis z mikrobloga

Mirasy jest sprawa. Robię w chacie siłownię i teraz kwestia sprzętu grającego. Mam takiego starego 35 letniego Technicsa, który zalega nieużywany i fajnie byłoby go wykorzystać. Problem w tym że tu ani tuner nie jest przestrojony, no a kasety czy cd to już przeżytek. Nie ma też wejścia na usb, więc pena też nie podłączę. Jest jakieś proste urządzenie, które można by do tego podpiąć, żeby uzyskać muzę, czy trzeba po prostu dokupić jakiś inny amplituner czego bym wolał uniknąć bo nie wiem czy ten korektor da się do czegoś innego podłączyć?
Może pytanie głupie, ale co mi tam.
#elektronika #rtv nie wiem jakie tagi jeszcze tu dać to może #kiciochpyta
Smarek37 - Mirasy jest sprawa. Robię w chacie siłownię i teraz kwestia sprzętu grając...

źródło: IMG_20201113_134310

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Smarek37: Ja mialem cos podobnego to kupilem kabel AUX ale jaka grubsza koncowka jako wejscie. Po lewej na dole masz takie zlacze zlote. To jest duzy AUX, poszukaj sobie kabla do tego i powinno zadzialac.
  • Odpowiedz
@Smarek37: najtaniej wyjdzie odtwarzacz mp3/mp4 jak nie używasz np. Spotify. Wtedy wrzucasz co tam chcesz na kartę pamięci a alternatywnie masz radio.
To co wysłałeś będzie spoko jak chcesz się łączyć z telefonem ale z doświadczenia wiem że jakość potrafi być fatalna.
  • Odpowiedz
@Smarek37 raspberry pi + hifi dac hat + volumio; spinasz chinchami, trochę internetu do tego i masz zasadniczo kombajn do muzyki: stream, pliki, radio; na necie masz pierdylion poradników
  • Odpowiedz