Wpis z mikrobloga

Uważam, że mam niski próg bólu. Dzisiaj o 8:00 założono mi aparat stały na górnych zębach. Znajomi nakręcali mi historie życia przez pierwsze dni na mocnych przeciwbólowych itd.
Minęło prawie 11 godzin i oprócz tego że czuję od samego początku parcie i przez 30 minut bolała mnie lekko głowa, nie mogę powiedzieć o żadnym bólu czy znacznym dyskomforcie.
Jeżeli dotychczas jest aż tak dobrze, to może jeszcze przyjść jakiś przypał duży przypał?

#aparatortodontyczny #aparatnazeby #zeby #ortodonta #ortodoncja #dentysta #stomatologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vofeen: @niegwynebleid jako ciekawostka aktualizacja: wieczór, noc i dzisiaj po przebudzeniu zero potrzeby przeciwbólowych. Dyskomfort, zęby są "zdrętwiałe", ale same z siebie nie bolą. Nie nagryzłbym nic, ale nie bolą xD
  • Odpowiedz
@vivanat: Może znajomi mieli większą wadę zgryzu lub silniejszy łuk metalowy na początek. Nie ma się co porównywać aż tak szczegółowo. Generalnie to dolne zęby bolą o wiele mocniej po przyklejeniu aparatu niż zęby górne. Także ciesz się, że aktualnie nie cierpisz bardzo mocno i oby przy dolnym również tak gładko poszło:)
  • Odpowiedz