Aktywne Wpisy

HoroLive +69
Nei rozumiem, jak ludzie mogą nie chcieć zostać rodzicami. Jest tyle plusów, które przewyższają minusy. Ludzie którzy nie chcą zdecydować się na dzieci są trochę egoistami, tylko co im po tym, że będą mieli teraz "łatwiej" skoro przyjdzie kiedyś smutek i starość? Kilka plusów posiadania dziecka:
Bezwarunkowa miłość – dziecko kocha Cię za to, kim jesteś, a nie za to, co masz czy co osiągnąłeś.
Więź rodzinna – budowanie bliskiej relacji z dzieckiem to
Bezwarunkowa miłość – dziecko kocha Cię za to, kim jesteś, a nie za to, co masz czy co osiągnąłeś.
Więź rodzinna – budowanie bliskiej relacji z dzieckiem to

Anawa73 +5
Mirki, pytanie do ekspertów bo się stresuję. Wymusiłem pierwszeństwo na radiowozie, policja wydała krótki sygnał dźwiękowy, nie wiedziałem jak się zachować, zjechałem na lewy pas i kontynuowałem jazdę. Na skrzyżowaniu radiowóz zatrzymał się na mojej wysokości na prawym pasie i wywiązał się następujący dialog:
-Chce Pan jeszcze raz prawo jazdy robić?
-No lepiej byłoby nie...
-No to lepiej nie.
Kontynuowaliśmy jazdę swoimi pasami, około pół kilometra dalej radiowóz zjechał przede mną na
-Chce Pan jeszcze raz prawo jazdy robić?
-No lepiej byłoby nie...
-No to lepiej nie.
Kontynuowaliśmy jazdę swoimi pasami, około pół kilometra dalej radiowóz zjechał przede mną na
Osada Czorsztyn to kompleks 31 obiektów architektonicznych, znajdujący się w gminie Czorsztyn, na półwyspie Stylchyn.
W skład tego kompleksu wchodzi 9 zabytkowych drewnianych pensjonatów i willi, 11 wiejskich chałup i budynków gospodarskich oraz 11 kamiennych piwniczek. Wszystkie te obiekty zostały przeniesione przed zalaniem Jeziora Czorsztyńskiego z dawnych Maniów, Kluszkowiec i Czorsztyna i pochodzą z XIX i początku XX w.
Jeszcze kilka lat temu ta pięknie położona Osada Czorsztyn naprawdę tętniła życiem. Turyści bardzo chętnie korzystali tutaj z restauracji i hoteli. Osada założona w 1997 r. początkowo należała do gminy i wchodzącego w skład Skarbu Państwa Zespołu Elektrowni Wodnych Niedzica S.A. W późniejszych latach trafiała z rąk do rąk, aż w lutym 2019 r. została kupiona przez spółkę IMS Budownictwo. Niestety z powodu konfliktu obecnego właściciela Osady Czorsztyn, który miał w planach remont budynków, a konserwatorem zabytków, to niezwykłe miejsce z dnia na dzień popada w coraz większą ruinę.
W 2019 r. dziennikarze Tygodnika Podhalańskiego w jednym ze starych budynków należących do skansenu, odnaleźli około trzydziestu kartonowych pudeł, w których znajdowały się ludzkie kości. Najprawdopodobniej, szczątki pochodzą z pobliskiego cmentarza, który został przeniesiony przed powstaniem Zalewu Czorsztyńskiego.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram /
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
źródło: DSC_0203
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
@nightmeen: pewnie kupione za bezcen i właściciel czeka teraz na przypadkowy pożar.