Wpis z mikrobloga

Polecicie jakieś opony wielosezonowe? Rozmiar 215/55/R17. Dotychczas miałem osobno letnie Nexeny i zimowe Hankook - jako, że za rok-dwa będę złomował tego grata, no ale jakoś trzeba jeszcze pociągnąć te 20k kilometrów.

#motoryzacja #opony #samochody #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CalibraTeam: Goodyear Vector 4seasons Gen 3. Bardzo polecam. Przetestowane w każdych warunkach
są ok na śniegu i mrozie, w miarę dobrze się wgryzają w śnieg, na błocie pośniegowym zachowują się jak przeciętna zimówka
są ok w upałach, w temperaturach powyżej 32 stopni opona zaczyna być jakby miękka przy wyższych prędkościach i już jest mniej stabilnie ale przy jeździe 120–130km/h w ogóle tego nie poczujesz
są bardzo ok w deszczu. Zajebiscie
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Dokładnie w tym rozmiarze używam Michelin Croosclimete 2, opona godna polecenia. Miałem też Goodyear 4Seasons w poprzednim aucie też dawała radę, ta druga zdecydowanie wolniej się zużywała niż Michelin.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Miałem goodyear, Micheliny, teraz Klebery, wszystkie to topowe modele. Najlepsze były goodyeary i żałuje, że poszedłem w inne. Robię przebiegi po 25k km. Goodyeary zmieniłem po 3 latach, Micheliny po 1,5-2 już nie dawały rady, obecnie klebery maja rok i kolejny rok to będzie ich kres, także również 2 lata /50k km.
  • Odpowiedz