Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Uwaga! Ważna informacja dla klientów i śledzących sprawę Assay Group, Assay Management, Assay ASI.
Historia w skrócie jest taka:
19 kwietnia 2023r. UOKiK wydaje ostrzeżenie konsumenckie (RWR - 25/2023)
https://archiwum.uokik.gov.pl/ostrzezenia_konsumenckie.php?news_id=19527
Zawiera w nim takie sformułowania jak:
Assay idzie do sądu (SOKiK), który 14 maja 2024r. częściowo przyznaje rację Assay (XVII Amz 77/23).
UOKiK odwołuje się i 26 września 2024r. Sąd Apelacyjny uchyla postanowienie SOKiK (VII AGz 521/24), to sprawia, że Assay przegrywa, a ostrzeżenie Prezesa UOKiK staje się prawomocne.
Kiedy UOKiK może ostrzec konsumentów?
I sąd apelacyjny właśnie uznał, że UOKiK miał do tego prawo.
No co tam @elperson, mamy prawomocny wyrok w sprawie Assay. Jaki fikołek teraz zrobisz?
#assay #uokik #knf #inwestycje #prokuratura
źródło: info z UOKiK
Pobierz