Wpis z mikrobloga

Szukam materaca, ale nie dla siebie, lecz do pokoju gościnnego, tak więc złota zasada "idź i sam zobacz" do końca się tutaj nie sprawdzi.

Chciałbym kupić coś w miarę jakościowego, co się zachowa w dobrym stanie na długie lata, przy częstotliwości używania max kilka razy w miesiącu.

Mógłbym nawet powiedzieć, że w ogóle zależy mi bardziej na długowiecznosci i wytrzymałości niż na wygodzie.

Budżet: 1000-2000zł (gdyby był ku temu powód, mógłbym dopłacić)
Rozmiar: 140x200cm

Waga użytkownika: jako że większość moich znajomych to ziomki z siłowni, to pewnie głównie faceci 80-90kg

Twardość: Chyba lepiej gdyby był bardziej miękki niż twardy, co by ludzie przyzwyczajeni do miękkich łóżek nie budzili się połamani.

#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #sypialnia #materac #materace #lozko #spanie #sen #kiciochpyta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Wychwalany w teorii też tak myślę, że każdy będzie spoko, no ale właśnie wolałbym kupić coś, co mimo wszystko po latach nadal będzie dobrze służyć, a nie rozpadnie "ze starości" (czy cokolwiek się tam może stać z materacem po latach)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@koszyk2 wygląda fajnie, ale właśnie zastanawiam się, czy w przypadku sprężynowych/kieszeniowych nie zaczną się po prostu szybciej psuć ze starości, nawet przy mniejszym użytkowaniu.

Więc właśnie myślałem o jakimś piankowym jak hilding Salsa
  • Odpowiedz