Wpis z mikrobloga

#gielda #xtb czy u was też pojawiła się prowizja przy wpłacie EUR/USD/PLN przez PayPal?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Leithain: Kurde, ale słabo, to była zdecydowanie najwygodniejsza metoda (Revolut Metal + PayPal z konta PLN). Pozostaje teraz Walutomat + przelew, czy macie jakiś lepszy sposób?
  • Odpowiedz
@Codon: ja doładowałem jeszcze w piątek i na razie mi wystarczy na inwestycje w niepewnej ameryczce. Ale jak będę musiał to pewnie się polubie z walutomatem
  • Odpowiedz
@Leithain przecież te wszystkie walutomaty i revoluty dają taki sam kurs jak xtb po prowizji albo czasem nawet i gorszy. Wpłacać plny wymieniać między kontami i na jedno wyjdzie
  • Odpowiedz
XD jak wpłacasz 1k PLN to można kurs olać przy 10 czy 50k to jednak duża różnica

@KOLEGAMAMY: Sprawdziłem teraz na szybko kurs Revolut "0% prowizji" względem tego 0,5% w XTB dla EURO i wychodzi że dla 50k w XTB zapłacisz 34 zł więcej. Według mnie w sumie nie ma tragedii, aczkolwiek wiadomo zawsze warto jak jest możliwość uciąć koszty. Czyli revolut niby za darmo, a jest tylko tańszy o 0,07%
  • Odpowiedz
@Guezeman: nie używałem walutomatu. Ale doladowywałem kartą gdzie przewalutowanie było po kursie średnim NBP. W sumie wrzuciłem tak z $18k. Zaoszczędzone $90. Jakieś 350zł. Nie uważam, że to mało
  • Odpowiedz
@holo94 Walutomat: 11 917 Euro. Różnica 36 euro = 150 zl ;) wiec bajki o 34 zł przy 50k schowaj na półkę. Dolicz jeszcze sprzedaż i spowrotem na PLN bo czasem trzeba tak zrobić
  • Odpowiedz