Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jest dobrze i nagle jebś na 82BPM albo w drugą stronę na 168 BPM

@maciup88: masz drugi pasek? miałem podobnie jak się coś pasek krzaczył, nagle free i jeb w jedną albo drugą stronę. Po którymś razie wywaliłem pasek, wziąłem inny (mam ich kilka od my friendów) i jest git.
  • Odpowiedz
  • 0
@jagodowy_krol nie mam, miałem h9, ale zgubiłem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°), może spróbuję paska z chin, do lipca mam czas, wysyłanie na gwarancję chce zostawić na sam koniec.
  • Odpowiedz
@aukolb: @maciup88 to są przekonania sprzed 3-4 lat, obecnie są używane te optyczne, ponieważ są dużo wygodniejsze i dają taki sam wynik jak paski. Opaskę umieszcza się na bicepsie nie na nadgarstku. No ale nie będę dyskutował, bo świata nie zmienię.
  • Odpowiedz
@maciup88: Ale problemem pomiaru optycznego nie jest sam pomiar optyczny tylko jego umiejscowienie na nadgarstku czyli najgorszym z możliwych miejsc ;)
@aukolb: Nie znam nikogo kto po spróbowaniu jednocześnie jednego i drugiego powiedziałby, że pas na klatę lepszy :p Komfort używania opaski na biceps która w żaden sposób nie uciska, nie obciera, nie spada jest bezkompromisowy w porównaniu do pasa.

Pomiar z opaski na bicepsie jest spoko, precyzyjny i wyłapuje
  • Odpowiedz
@Wilson2231: a mi wystarczy właśnie opinia ludzi, którzy to mają, ale im zapłacili żeby mówili, że to git xD

Nie mówię, że to poziom czytnika z nadgarstka, ale już wiele razy widziałem wykresy na stravie gdzie puls z tego czytnika szalał po wykresie xD

No i ja nigdy nie rozumiałem tego dyskomfortu przy korzystaniu z paska na klate, biegam w tym z 7 lat i nigdy nic nie obcierało, uwierało
  • Odpowiedz
  • 0
@Wilson2231 w ogóle to do mnie nie trafia ( ͡ ͜ʖ ͡), optyczny sensor mierzy tętno płynącej krwi w naczyniach, mimo wszystko na tętnicy obwodowej. A pomiar na klatę impulsy elektryczne, jak w EKG, czyli stawiałbym, że jednak pas na klatę to najdokładniejszy z dostępnych pomiarów.
  • Odpowiedz