Wpis z mikrobloga

Rozmowa kwalifikacyjna prowadzona przez kobietę = zła atmosfera, pytania nieadekwatne do roli, upokarzanie, chęć szybkiego pozbycia się kandytata i pójście na przerwę na kawkę

Rozmowa kwalifikacyjna prowadzona przez mężczyznę = przyjemna atmosfera, szacunek do kandydata, pytania adekwatne do roli, w razie potrzeby dawanie wskazówek, szczegółowe informacje o stanowisku, gwarantowana szybka telefoniczna odpowiedź co do decyzji o przyjęciu

#takaprawda #korposwiat #pracbaza
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciemny_bezmiar: ostatnia rozmowa kwalifikacyjna z kobietą - spoko atmosfera, kilka pytań mogło by być pominiętych, informacja o przyjęciu po jakiejś godzinie od rozmowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ostatnia rozmowa kwalifikacyjna z mężczyzną - halo mateusz, nie chcesz przeprowadzić się na drugi koniec polski? Jakieś mieszkanie ogarniemy, praca od zaraz, stawka xxx za dzień netto.
  • Odpowiedz
@ciemny_bezmiar: nie ma reguły, naprawdę. Dwie najgorsze rozmowy, jakie w życiu miałem, jedna prowadzona przez mężczyznę, druga przez kobietę, przy czym ta "damska" rozmowa mimo wszystko była przeprowadzana w przyjemniejszej atmosferze - baba po prostu zadawała mnóstwo debilnych pytań i chyba ją to bawiło, mnie z kolei w ogóle i po 40 czy 50 minutach (serio, a nie było widać końca) podziękowałem. I tak miałem dużo cierpliwości, a dotyczyło to
  • Odpowiedz