Wpis z mikrobloga

Właśnie chciałem zapisać syna (lvl 10) na turniej szachowy, organizowany przez MOK-Kamyk w Pruszkowie. Ale po przeczytaniu regulaminu wstrzymałem się, ze względu na jawną dyskryminację. Napisali tam o osobnych nagrodach dla najlepszych zawodniczek w podanych grupach. Co to ma oznaczać? Po wczorajszym obejrzeniu Dojrzewanie (Netflix) mam obrzydzenie do wszelkich form dyskryminacji ze względu na płeć. :-(

Link do regulaminu: https://www.strefazajec.pl/file/get/id/244481

#zalesie #dzieci #szachy #dyskryminacjamezczyzn #dyskryminacjakobiet #pruszkow
unvector - Właśnie chciałem zapisać syna (lvl 10) na turniej szachowy, organizowany p...

źródło: image

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Właśnie chciałem zapisać syna (lvl 10) na turniej szachowy, organizowany przez MOK-Kamyk w Pruszkowie. Ale po przeczytaniu regulaminu wstrzymałem się, ze względu na jawną dyskryminację.

@unvector: dzieciak by sobie po prostu mógł pograć i mieć fun z uczestnictwa w turnieju, ale stary musi realizować krucjatę i od najmłodszych lat robić z niego redpillowca xDD zajebisty pomysł mordo
  • Odpowiedz
Wiadomo, że dziewczyny mają problem żeby wygrać z chłopakami, więc jakaś książka za 20zl to fajna motywacja żeby zachęcić dziewczyny do gry. Nie szukałbym tutaj ideologii
  • Odpowiedz
@advert: jego dziecko więc się nie wtranżalaj. Nie każdy chce wychowywać dziecko na jakąś bezideową kukłę systemu, chłopca do bicia czy na posyłki.
Skoro nie jest to zgodne z jego ideałami, to chyba logiczne że dzieciaka nie będzie w to wpuszczał. Skąd wiesz jakie inne formy zabawy organizuje, że uważasz że to byłby lepsze itp.
  • Odpowiedz
@r5678: no, jeśli alternatywą jest projektowanie na dzieciaka swoich urojeń i wychowywanie go na incela, który całe zło tego świata widzi w babach, to wychowywanie bezideowca jest zdecydowanie zdrowsze, przynajmniej nie tworzy się upośledzonej społecznie jednostki, która już od małego jest wypełniona jadem starego.
  • Odpowiedz
  • 1
@advert: hej, a czemu uważasz to za urojenia? I dlaczego zakładasz, że jestem red pillowcem? Uważasz, że nagradzanie za bycie dziewczynką jest zdrowe - zarówno dla jednej i dla drugiej płci? Pytam serio. Ja po prostu nie chcę, żeby mój syn czuł się gorszego sortu. Nie chcę też, żeby moja córka czuła, że jest nagradzana za samo bycie płci żeńskiej - nie będzie wtedy miała poczucia, że na to zapracowała.
  • Odpowiedz
  • 0
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: no faktycznie, nie bulwersuje mnie to aż tak. Naturalne jest założenie, że większość młodszych dzieci gra statystycznie gorzej niż starsze. Podział na płeć wydaje mi się zdecydowanie bardziej szkodliwy, bo niepotrzebnie wspiera niezdrowe stereotypy - czemu potrzebujemy jakiejś osobnej nagrody dla dziewczynek?
  • Odpowiedz
  • 1
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: poza tym zauważ, że zaprzeczasz sam sobie. Piszesz, że to bzdura, po czym podajesz argument podpierający moją tezę. Dzieci ze starszej grupy będą statystycznie dłużej grały w szachy od dzieci z młodszej grupy - będą więc miały więcej doświadczenia i lepiej grały.
  • Odpowiedz
Uważasz, że nagradzanie za bycie dziewczynką jest zdrowe - zarówno dla jednej i dla drugiej płci?

@unvector: uważam, że to jest wydumany problem. odbierają coś Twojemu synowi, utrudniają mu w jakiś sposób grę? nie. po prostu dają dodatkową zachętę do uczestniczenia w kategorii, która prawdopodobnie cierpi na niedostatek przedstawicielek. ja tu widzę same plusy.

Ja po prostu nie chcę, żeby mój syn czuł się gorszego sortu. Nie chcę też, żeby
  • Odpowiedz