Wpis z mikrobloga

Stłucz pan termometr nie będziesz mieć gorączki. xD Nie wiem czy jest bardziej sterowany tag niż nieruchomości. Nie da się przebić z niczym nie po linii, bo przecież zakopią "informacja niewygodna".

https://wykop.pl/link/7671319/kredytobiorcy-wrocili-indeks-cen-mieszkan-odbil-w-gore

A najśmieszniejsze, że takie manipulowanie nie zaszkodzi deweloperom tylko wykopkom xD Sekta dąży do tego, żeby się powiększać, a im więcej frustratów tym lepiej.

#nieruchomosci
wypopekX - Stłucz pan termometr nie będziesz mieć gorączki. xD Nie wiem czy jest bard...

źródło: bankier

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypopekX: Jeżeli chodzi o ceny mieszkań, to jest to prawie pewne, że po uwzględnieniu inflacji, będą spadać. Nie ma innej drogi. Pytanie tylko kiedy to się zacznie. Pierwsze pod ogień pójdą najstarsze bloki, albo te na zadupiach. Im nowsze, lepiej wykonane i w lepszych lokalizacjach, tym dłużej będą trzymać cenę. Reszta w dół.

Jeżeli otworzysz kebaba, tam gdzie nie ma takiego lokalu w promieniu 20km, to będziesz miał mnóstwo klientów.
  • Odpowiedz
  • 0
to jest to prawie pewne, że po uwzględnieniu inflacji, będą spadać. Nie ma innej drogi. Pytanie tylko kiedy to się zacznie.

@ziomus13: podobno zaczęło się w 2020 xD A serio, jak ktoś w PL mówi, że "prawie pewne", że ceny mieszkań będą spadać to znaczy, że niezbyt uważnie obserwował ten rynek. Po 2008r mało co spadło. A podaż nie jest stała, jak mieszkania będą się gorzej sprzedawać to będzie ich
  • Odpowiedz
@wypopekX: Od 2020 minęło 5 lat, jest 1mln mieszkań więcej i mniej więcej z 500k mniej obywateli. W 2020 mieliśmy zupełnie inną sytuacje niż teraz. Jeżeli tego nie widzisz to zdolności analityczne u Ciebie są na poziomie szynszyli xDDD
  • Odpowiedz
@wypopekX: Raczej mało kto zakładał spadki w 2020. Wtedy mieliśmy 0 stopy procentowe, darmowe kredyty, właśnie rozdmuchiwała się inflacja, więc szansa na spadki była prawie 0%. Teraz mamy wysokie stopy, roczniki poniżej 1900-1995 już mają swoje mieszkania pokupowane. Zostały 1996 plus których jest już dużo mniej. Powoli już się zaczynają spadki. Ja sam jestem teraz w trakcie kupna nieruchomości. Dom z działką 44a wyceniony przez rzeczoznawcę za 720k kupuje za
  • Odpowiedz
  • 0
Raczej mało kto zakładał spadki w 2020.

@ziomus13: xD

Dom z działką 44a wyceniony przez rzeczoznawcę za 720k kupuje za 530k.

No zajebiście, a ja od 10 lat sprzedaję mieszkania tylko drożej, drożej i drożej.
wypopekX - >Raczej mało kto zakładał spadki w 2020.

@ziomus13: xD
Dom z działką 44a ...

źródło: mick

Pobierz
  • Odpowiedz