Wpis z mikrobloga

Mireczki, co najlepsze dla stawów i kości gdy ich eksploatacja jest zwiększona?
Przygotowuje się do maratonu + dość długie trasy rowerowe i na to wszystko siłka - zapowiadają się bardzo intensywne tygodnie.
Chce zadbać o kolana i stawy, żeby ochronić je przed ewentualnymi kontuzjami itp.
Jakiś czas temu, przyglądałem się tematowi i wyszło, że większość supli to lipa...
Może pojawiło się coś ciekawego wartego wydać trochę golda?
Mam już MSM + vit C + multiwitaminy, więc te składniki chce pominąć w tych różnych kompleksach, bo dostarczam to solo.
Ciekawi mnie czy warto iść w stronę kolagenu itp.

#mikrokoksy #silownia #bieganie #triathlon #fizjoterapia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojtas87: a to jest jakiś problem ze stawami od biegania i roweru gdy masa ciała jest w normie ?
To chyba trzeba taktować w kategorii wymówki dla koksów, którym sie nie chce w endurance, a wolą 6 powtórzeń i pogaduszki.
  • Odpowiedz
Jakiś czas temu, przyglądałem się tematowi i wyszło, że większość supli to lipa...

Bo to prawda.

@Wojtas87: Regeneracja, rozciąganie, a z działających substancji to test, HGH, deca, BPC.
  • Odpowiedz
@Wojtas87: To co ochroni Twoje stawy to poprawna technika wykonywanych ćwiczeń; dobry plan treningowy, dobra technika biegu, zadbanie o regeneracje.
  • Odpowiedz
  • 0
@kubas89: Nie ma problemu ze stawami ani z masą. Jednak po kilkunastu latach regularnych treningów różnych sportów, zarzucając sobie dość dużą intensywność treningową a także sporo jednostek treningowych chce zadbać o swoje ciało. Całą podstawę ćwiczeń, rozciągania, rolowania znam. Wypadłem na jakiś czas z supli i pytam ponownie.
  • Odpowiedz
@Wojtas87 ja bym w takiej sytuacji postawił głównie na kreatyne żeby dobrze " nawodnić" mięśnie i ogólnie je wzmocnisz

Ogólnie jak jesteś sportowcem, to wiadomo że ogólna suplementacja witamin też jest ważna
  • Odpowiedz
@Wojtas87: Masz to co poleca examine.com

Ja stosuje kolagen, kurkuminę, tran, szafran i wit. C ale żadnego z nich nie stosuje w celu poprawy kondycji stawów (nie mam jednak w każdym bądź razie problemów ze stawami)

Najlepiej jednak zadziała: odpowiednie progresowanie z objętością > poprawna technika > ćwiczenia rehab / prehab > doping > suplementy.
Pan_Szeryf - @Wojtas87: Masz to co poleca examine.com

Ja stosuje kolagen, kurkuminę,...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Wojtas87: Wołowy (typ I i III), z zaufanych marek najtaniej ma ostrovit ale stosowałem też od firmy resto (najtańszy) bez zastrzeżeń, 10g ostrovit + 10g resto dziennie. Kiedyś stosowałem też kolagen UC-II ale nie mam problemów ze stawami więc przestałem bo do tanich ten suplement nie należy.
Pan_Szeryf - @Wojtas87: Wołowy (typ I i III), z zaufanych marek najtaniej ma ostrovit...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz