Aktywne Wpisy

W październiku się kończy wsparcie dla Windowsa 10.
Osobiście sam nie wiem co zrobię, rozważam opcje Mac lub Linux.
Nie zostanę przy nieaktualizowanym systemie, a Windows 11 to dla mnie potworna padaka.
#linux #windows #microsoft #pcmasterrace #komputery
Osobiście sam nie wiem co zrobię, rozważam opcje Mac lub Linux.
Nie zostanę przy nieaktualizowanym systemie, a Windows 11 to dla mnie potworna padaka.
#linux #windows #microsoft #pcmasterrace #komputery
Co zrobisz w październiku?
- Windows 11 30.2% (48)
- Zostanę przy nieaktualizowanym Windows 10 42.1% (67)
- Linux 21.4% (34)
- Mac 6.3% (10)

uncle_freddie +183
Barcelona 2 - 0 Borussia; Robercik Lewandowski
MIRROR: https://streamin.one/v/3bb19519
#mecz #golgif #fcbarcelona #golgifpl #ligamistrzow
MIRROR: https://streamin.one/v/3bb19519
#mecz #golgif #fcbarcelona #golgifpl #ligamistrzow

źródło: b2r
Pobierz
Och, jak zupełnie przypadkowo stanie się to na 2 tygodnie przed wyborami :D Bo oczywiście nie można było tego zmienić pół roku temu, by weszło to w życie od tego roku. I nie można też tego ogłosić teraz, bo są to super skomplikowane prace, które zakończą się właśnie przed wyborami. Dokładnie to samo było przed wyborami samorządowymi, tam też ogłosili zmiany w Belce, ale nie wprowadzili :D
A największa beka jest taka, że według różnych przecieków zamiast obniżyć ten podatek albo dać kwotę wolną, to prawdopodobnie przy okazji skomplikują rozliczenia tego podatku i powymyślają jeszcze jakieś mnożniki, byleby w telewizji gadać o 100 tysiącach, a w rzeczywistości dać kilkaset złotych korzyści :D
#gielda #podatki
@DwaKolory: Kilkaset złotych podatku belki to i tak płacą rocznie ludzie którzy mają oszczędności liczone w dziesiątkach tysięcy. Dla przeciętnego człowieka podatek Belki ma małe znaczenie, jego obniżenie jest istotne głównie dla ludzi żyjących z dużego kapitału i to dla nich jest ta obniżka a dla reszty będą śmieszne ochłapy.
@DwaKolory: no i gitara, jakby zrobili wcześniej to i tak konfiarze by p--------i że rząd nic nie robi. Ba, nawet tutaj już p------ą że nic nie będzie.
kalkulatorgieldowy.pl to lubi xD
tłumacz tak to sobie ale jest dokładnie na odwrót, dla milionera tysiące to ochłapy, dla kogoś na minimalnej kilka stówek to
@dran2: Dziesiątki tysięcy złotych oszczędności to w dzisiejszych czasach nie są żadni bogacze tylko właśnie przeciętni ludzie.