Wpis z mikrobloga

Jak to jest że taki detailer ma pół bańki tak o żeby wpłacić za siebie kaucje, a na kaucje takiego Bombla muszą się takie Szymole składać ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#famemma
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@feel-the-scale: Nie, ale u tych gałganów czasem ciężko jest się doszukać jakiejś logiki.
Kaucja jest zwracana dopiero po uprawomocnieniu sie wyroku, więc ten hajs to może do nich wrócić za ładnych kilka lat - oczywiście tylko jeśli wygrają, więc po co Szymek by niby miał się w to mieszać? Wątpię w ogóle żeby baxtonPDF potrzebował pomocy finansowej od kogokolwiek.
  • Odpowiedz
@ZwyklyRoman: promocja Szymoola, ewenetualnie zajęte konta grubego i rozliczenia z szymoolem przez krypto? Może Szymool miał u niego dług wdzięczności?
  • Odpowiedz
@Dawul: Ale im nie zabrali wszystkiego co tylko mają, oni wszyscy poza tym wałkiem z loterią to mają całe ogromne majątki zdobyte legalnie, są przedsiębiorcami od wielu lat, łysole przed fame już mieli domy firmy spółki itp , Szymek może faktycznie łapie moment na promocje, ciężko rozkminić
  • Odpowiedz
@ZwyklyRoman: już o tym pisałam, na czas postępowania środki finansowe na osobach które są objęte oskarżeniem są zajmowane, tak samo obecnie jest z kontami spółki fame jako że przez fame.byly robione ,, wałki,,. Ogólnie o tym też pisałam polskie prawo jest bardzo ciekawe bo jeżeli chodzi o mandat, grzywnę, inne kary finansowe nakładane w trybie sądowym również itd. Itd. To nie można prosić kogoś aby to zapłacił, zrobić zbiórki itD
  • Odpowiedz
@NiekazdemusieudajewAmeryce: To najbardziej prawdopodobny scenariusz, że szymek sobie zarobił jeszcze na tej 'pomocy' baxtonowi, kaucje może wpłacić każdy ale samemu też można za siebie wpłacić, więc wychodzi na to że z baxtona taki sam milioner jak z ferrariego skoro nie miał nawet na tą kaucje, wszystko wypożyczone na pokaz xD
  • Odpowiedz
@ZwyklyRoman: no tak czasami można samemu o ile nie jesteś oskarżony i wałki finansowe, ale powiedz mi jak wybierzesz hajs/przelejesz jak siedzisz w areszcie. Nie płaciłam nigdy haraczu dla sądu to nie wiem, być może za poręczeniem adwokat to zrobi, ale kto wie nasze prawo niestety jest tak debilne że są nawet spory gdzie środowiska prawnicze każde w każdym kierunku ciągnie własne interpretację xD także można się jedynie domyślać
  • Odpowiedz
@NiekazdemusieudajewAmeryce: Tak ale zrozum, że wtedy sąd ustala jakąś kwotę na podstawie oskarżenia ale również i majątków oskarżonych, te kwoty oczywiście są bardzo różne i zależne od sądu, ale nigdy nie jest tak że kogoś czyszczą do zera i mu zabierają wszystko co ma.Łysole milionerami byli już przed powstaniem fejmu i na pewno nie musieli się martwić o jakąś kaucje bo po prostu żony za nich wpłaciły ich pieniądze xD
  • Odpowiedz
@ZwyklyRoman zablokowali im wszystkie konta w Polsce. Łysolom może i żony wpłaciły ale tylko dlatego, że mają własny majątek (znaczy łysych ale przepisany na nie) a baxton to co najwyżej ojca może poprosić xd
  • Odpowiedz
@ZwyklyRoman majątku nie trzymasz w gotówce na koncie. Zapewne mają sporo w nieruchomościach, sporo udziałów w różnych spółkach giełdowych i tych nie. Zapewne trochę w krypto, może coś pokitrane na zagranicznych kontach. Plus majątek na rodzinę. Myk, który alimenciarz stosuje od dawna z zapisywanie wszystkiego na ojca i siostrę.
  • Odpowiedz