Aktywne Wpisy

hellyea +144

JaTobieTyMi +9
Puściłem shorta na VIXa, byłem do przodu 3k i nagle sprawy wymknęły się spod kontroli, a ja zamiast zamykać ze stratą to dorzucałem do depo xD finalnie zostałem z shortem na weekend i c--j wie co robić xD a mówili żeby nie dotykać cfd
#gielda
#gielda
#wroclaw #nieruchomosci #kredyt #kredythipoteczny
Na targecie jest mieszkanie od dewelopera we Wrocku. 12,2k za m2, dobrze skomunikowane bez problemu z dostępem do MPK (potencjał na wynajem, ale celuje jednak w zamieszkanie). Do tego kredyt hipoteczny na 500 tysięcy, oprocentowanie 7,60%, rata 4200zł na oprocentowaniu zmiennym wliczając wszystkie niezbędne dodatkowe opłaty przy zarobkach rzedu 9k netto. Biorę po 300 złotych z konta każdej drużyny i słucham Państwa!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Kredyt na pół bańki przy powyższych parametrach:
@mirko_anonim: A czynsz? Rodzaj ogrzewania? Prąd, internet? Zaraz z 4200 opłat miesięcznie zrobi się ponad 5k. To jest ponad 55% Twoich miesięcznych przychodów. A wydatki związane z mieszkaniem powinny wynosić max 25-30% budżetu, żebyś nie musiał się o nic martwić. Odradzałbym
@bylem_simpem: A jaka jest alternatywa, wynajem przez 30 lat za połowę swoich dochodów? xD
Z każdym rokiem rata będzie relatywnie niższa (inflacja), a wynajem droższy (waloryzacje i podwyżki).
Nie wiem ¯\(ツ)/¯ Ja bym sobie poszukał różowej z podobnymi dochodami nie zwracając zupełnie uwagi na jej wygląd tylko co ma we łbie, ale ja mam 50 lat a jak miałem 20 to też myślałem fiutem xD Generalnie 30% dochodów na kredyty to max. Weź pod uwagę, że wykończenie tego mieszkania to dodatkowe 150 tysięcy.
Z kredytem na 30% dochodów się zgadzam, ale jeżeli OP ma stabilną pracę, to da radę. W przeciągu roku-dwóch wynagrodzenia podciągną, stopy powinny spaść i zrobi się te 30%.
Ofc, jeżeli w kredycie wliczone jest wykończenie, OP planuje tam zamieszkać i ma poduchę finansową.
Inwestycyjnie to strzał w kolano.
@pamareum: Hahaha, ale wiesz, że kredyt hipoteczny lepiej cementuje związki niż sakrament? xD