Aktywne Wpisy

bedejutro +87
Jeździłem na jedną myjnię we wsi regularnie, wiec znam czasy i wiem ile dane auto mogę umyć. Przedwczoraj wpadł Janusz i na święta u----ł około 25% czasu chwast ebany, żeby dutki się zgadzały :D
#polska #januszebiznesu #motoryzacja
#polska #januszebiznesu #motoryzacja

źródło: obraz
Pobierz
Kobiety zawsze pragnęły wiązać się z topką mężczyzn a w rezultacie mieć z nimi potomstwo, tylko kiedyś nie miały możliwości tego pragnienia realizować z różnych powodów czy to społecznych czy ekonomicznych. Dzisiaj w coraz większym stopniu mogą i to jest główny powód niskiej dzietności a nie jakieś różnice w wykształceniu, dostępność mieszkań czy długość urlopu macierzyńskiego. Jasne to też są jakieś składowe czynniki, ale nie sedno problemu. Żaden z tych mainstream demografów

źródło: yyym
Pobierz
Od 2 kwietnia 2025 roku Wielka Brytania wprowadza dla obywateli Polski oraz całej Unii Europejskiej obowiązek posiadania ETA (Electronic Travel Authorisation). ETA to nic innego jak zezwolenie wydawane online, bez którego nie przekroczymy już granicy z Wielką Brytanią.
Pozwoliłem sobie przygotować poradnik, który znajdziecie u mnie na blogu o tym, jak wypełnić ten dokument. Chociaż w sumie jest to całkiem proste. Zapraszam do artykułu
Kilka słów o ETA:
- Aktualnie kosztuje 10 funtów
- Jest wydawana na 2 lata lub do czasu ważności Waszego paszportu
- Musisz ją mieć podróżując do Wielkiej Brytanii
- Nie musisz mieć ETA, gdy masz tylko transfer na lotnisku i nie opuszczasz strefy tranzytowej
- ETA upoważnia do wielokrotnego wjazdu w trakcie jej ważności
- ETA jest przypisana do numeru paszportu
- Wniosek można złożyć przez aplikację na telefon lub przez stronę
#antekpodrozuje #podroze #turystyka #podrozujzwykopem #wakacje #wielkabrytania #anglia #londyn
------------------------------------------
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
Jeśli chcesz, żebym Cię wołał w przyszłości, to zostaw plusa pod odpowiednim komentarzem poniżej :)
źródło: 000b
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
@klawiszs: smiesznie sie patrzy na brytyjczykow jak na balicach siedza za odprawa paszportowa scisnieci z kolorowymi. mozna im stukac nawet w szybke. a europejczycy maja taka wielka hale, ktora mozna sobie spacerowac.