Wpis z mikrobloga

@NijuGMD nie twierdzę, że moje poglądy są poglądami ogółu. W moim przypadku, ogólnie określił bym siebie jako centrolewicowca, u Mentzena widzę szansę na drugą turę jako jedynego kandydata poza POPiSem. Może to naiwne, bo konfa to realnie PiS bis, ale jego sukces, moim zdaniem może być dla betonu takim szokiem, że zmobilizuje ekipę Tuska do działań realnych, a nie pozorowanych. Są rzeczy oczywiście szkodliwe w kierunkach obranych przez Tuska, z których
  • Odpowiedz
@NijuGMD: generalnie największe przepływy młodych wyborców są pomiędzy Konfą a Razem, wynika to pewnie z tego, że te partia reprezentują swego rodzaju bunt i antysystemowość(przynajmniej w oczach wyborców)

@JC97 a co ma tutaj spójność w poglądach tutaj do rzeczy? Po prostu te partie są postrzegane jako antysystemowe - zwłaszcza prez ludzi, którzy nie za bardzo interesują się polityką a są zmęczeni POPISEM
  • Odpowiedz
a co ma tutaj spójność w poglądach tutaj do rzeczy? Po prostu te partie są postrzegane jako antysystemowe - zwłaszcza prez ludzi, którzy nie za bardzo interesują się polityką a są zmęczeni POPISEM

@ShadyTalezz: No ma sporo do rzeczy, głosować na byle co, byle nie POPIS to XD

No i jest różnica jest między nimi, bo wyborcy Konfederacji głosują w ogromnej większości na kandydatów wywodzących się z Konfy, ewentualnie PiS,
  • Odpowiedz
@JC97:

No ma sporo do rzeczy, głosować na byle co, byle nie POPIS to XD

też mi się to nie podoba ale wiele osób ma taki sentyment i to fakt i w tym sensie te poglądy są spójne, ponadto w ogóle wiarygodność tego badania imo trochę słaba bo w sondażach Zandberg i Razem mają mniej więcej takie samo poparcie zazwyczaj
  • Odpowiedz
@NijuGMD: już wyjaśniam xD
mam bardzo dużą nadzieję na porażkę Nawrockiego z Mentzenem
w pierwszej na Zandberga tak jak rozum i serce podpowiada
w drugiej na Mentzena z cynizmu
status quo w Polsce to marsz ku przepaści, lepiej zamienić marsz na sprint i mieć to jak najszybciej za sobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz