Wpis z mikrobloga

Pytania do osób które ogarniają system #webos od #lg bo zastanawiam się nad zakupem OLEDa C4:

1. Czy istnieje darmowa alternatywa dla aplikacji YouTube, która blokuje reklamy (tak jak SmartTube na Android TV)
2. Czy nie ma problemów z działaniem #iptv
3. Z kompa w windowsem udostępniam po sieci folder w którym są filmiki i odpalam je na Android TV apkami MX Player albo VLC. Działa to na LG?

#tv #telewizory #lg #led #elektronika #rtv #oled #telewizja #telewizor #smarttv
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quis:
1. Dosyć łatwo można przełączyć telewizor w tryb deweloperski i zainstalować YouTube bez reklam.
2. Używałem chwilę Kodi - działał.
3. Z takim prostym udostępnianiem multimediów po sieci miałem problem, ale zainstalowałem Serviio, wskazałem folder z materiałami i już telewizor widzi serwer multimediów jako źródło DLNA. Systemowy player sobie radzi z różnymi formatami i napisami.
  • Odpowiedz
1. Nie wiem, mam youtube premium za 9 zł (miesiecznie) w rodzince
2. Mam Smart IPTV apke i działa wyśmienicie
3. Nie wiem,
  • Odpowiedz
@Quis: Ad.3 to najwygodniej zainstalować na kompie Jellfin serwer, pokazać mu katalogi z filmami/serialami a na TV/Smartfonie czy przystawce z androidem Jellyfin klient i masz swojego netflixa.
  • Odpowiedz
  • 1
@adi0 +19
YouTube bez reklam na TV LG z WebOS.

Część osób pewnie zna tą metodę, ale dla tych, którzy nie znają wrzucam instrukcję.

Tworzymy bezpłatne konto programisty LG webOS tutaj: https://webostv.developer.lge.com/login (jeśli masz już zwykłe konto LG, po prostu się na nie zaloguj, aby włączyć również konto programisty).
Włączymy telewizor i
  • Odpowiedz
@saaz: tak. Pierwsze chyba 7 dni za darmo czy tam 14 dni , a potem 5.50e dożywotnia licencja (na MAC teleziwora), czyli takie 22 zł
  • Odpowiedz
@KaweX: Faktycznie świetna apka warta zapłacenia. Przerzuciłem się z Kodi które w porównaniu ze Smart IPTV jest ociężałe, niestabilne i problematyczne w konfiguracji.
  • Odpowiedz