Aktywne Wpisy

_e_l_o_ +323
DLACZEGO NIKT W TYM KRAJU W POLITYCE NIE MOWI O DEMOGRAFII? MAMY JEDNA Z NAJGORSZYCH DEMOGRAFII NA SWIECIE, POLSKA GOSPODARKA SKURCZY SIE DRASTYCZNIE, EMERYTURY BEDA SMIESZNE, JEDNYM SLOWEM CZEKA NAS KATASTROFA, POLITYCY POWINNI ROBIC LODA MLODYM LUDZIOM ZEBY SIE TYLKO ROZMNAZALI, POWINNI ROBIC WSZYSTKO ZEBY SIE ROZMNAZALI A ONI PROBUJA TYLKO JESZCZE BARDZIEJ D------C MLODYM I R------C M.IN. RYNEK NIERUCHOMOSCI XDDDD BYLE GLOSY OD EMERYTOW I BOOMEROW POZYSKAC I UTRZYMAC SIE PRZY
jonasz68 +52
Czy tylko ja mam wrażenie, że zarobki lekarzy odjechały reszcie społeczeństwa? Przeciętny lekarz typu kardiolog czy pulmonolog ma stawkę za godzinę po 250-300 zł. Miesięcznie przy pełnym etacie 168 godzin wychodzi lekko co najmniej 42k. Wskażcie mi inne studia, po których przeciętny absolwent po kilku latach kariery zawodowej może na tyle liczyć. Nie ma takiego innego kierunku. Dodajmy, że tyle zarabia zwykły lekarz, to ile dostaje w takim przypadku zabiegowiec który ma
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2025/news-mentzen-dogania-nawrockiego-trzaskowski-z-poparciem-koalicja,nId,7931397
#sondaz #polityka #konfederacja #wybory
źródło: obraz_2025-03-17_072505680
Pobierz@Ardeo: to nie jest nic dziwnego. Przed parlamentarnymi w 2023 już z badań wynikało, że konfederacja i lewica mają bardzo zbliżonych wyborców.
Myślę, że Konfa i Razem spokojnie mogliby stworzyć razem rząd i byłby on bardziej konstruktywny niż obecna koalicja.
Połączenie największych dwóch skrajności.
@mk321: to Twoje zdanie. Moje jest takie, że nic takiego by się nie wydarzyło. Prędzej byłby klincz w sprawach sprzecznych a do przodu szły by tematy pożyteczne, gdzie obie partie
XD
Nic głupszego już dzisiaj nie przeczytam.
Jeśli już by się dorwali do władzy, to by chcieli coś osiągnąć, żeby były jakieś efekty. Bez tego wyborcy by uznali, że nic nie zrobili i kolejny raz by ich nie wybrali - śmierć polityczna.
Także jeśli mieliby do wyboru: klincz lub wzajemne akceptowanie skrajnych pomysłów, to wybór jest prosty.
@mk321: A czemu z Konfy idzie Braun, Mentzen i ew. ten dziennikarzyna? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chodzi o to, że takie skrajne poglądy będzie dało się połączyć, jeśli będą mieli do wyboru śmierć polityczną lub robienie cokolwiek. Dla jednych i drugich lepiej wprowadzić obie rzeczy i mieć chociaż czymkolwiek się pochwalić niż nic nie robić i zakończyć koryto po jednej kadencji.
A nawet mam lepsze: czemu z KonfederoPiSu idzie Nawrocki i Mentzen? Gdyby był jeden wspólny kandydat to miałby jakieś szanse. Ale całe szczęście nie pomyśleli.
źródło: obraz
PobierzTe badania są robione pewnie na ~1000 osobach, więc nic dziwnego że w rubryce 'inna partia', na którą głosują promile wyborców są śmieci, skoro opiera się ona na kilku głosach.
Tu masz ten sam sondaż ze stycznia https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2025/news-tapniecie-w-wynikach-trzaskowskiego-mentzen-rosnie-sondaz-op,nId,7889969#crp_state=1