Aktywne Wpisy
mircy, czym wypełnić taką szczelinę przy podłodze? nie mam tu listwy bo ma iść zabudowa (szafki), ale źle będę się czuł wiedząc, że za szafkami miałoby być coś takiego.
chodzi mi o to żeby to zrobić szybko i tanio
#budownictwo
chodzi mi o to żeby to zrobić szybko i tanio
#budownictwo

źródło: temp_file2843188699862355386
Pobierz
vartan +3
Uniwersytecki Hannibal Lecter?
Z grupy studenckiej
Podobno w sieci krąży filmik z zajścia.
#uniwersytetwarszawski #warszawa #mordercy
Z grupy studenckiej
Podobno w sieci krąży filmik z zajścia.
#uniwersytetwarszawski #warszawa #mordercy

źródło: temp_file30861986004078448
Pobierz
Nie wiem, czy ktoś z was ma tak p------e w domu, ale ja niestety tak. Mój stary jest fanatykiem protestantyzmu. Odkąd pamiętam, zawsze cisnął bekę z katolików, mówił, że to „bałwochwalcy” i że „papież to Antychryst”. Myślałem, że z wiekiem mu przejdzie, ale jest tylko gorzej.
Każda niedziela to kazanie, które stary odpala na cały regulator. Nie można normalnie pospać, bo już od 7:00 rano lecą protestanckie pieśni i jakieś wykłady pastora z Ameryki. Jak próbuję wstać i zrobić sobie herbatę, to słyszę: „Synu, czy ty już narodziłeś się na nowo w Jezusie Chrystusie?” – a ja mam ochotę jebnąć sobie w łeb.
Najgorzej było na święta. Mama chciała ubrać choinkę, a stary się wściekł i zaczął krzyczeć, że „Boże Narodzenie to pogaństwo” i „Jezus nie urodził się 25 grudnia, tylko to święto Słońca”. Potem wywalił opłatek przez okno i kazał nam zamiast tego „uczcić narodzenie Zbawiciela w duchu i prawdzie”. Po czym zaproponował, żebyśmy śpiewali psalmy.
Kiedyś chciałem iść na wesele do kuzyna. Myślałem, że nie będzie problemu, ale stary się dowiedział i zrobił mi taki wykład, że to „katolickie zabobony”, „miesza się Bóg z diabłem”, a potem jeszcze dodał, że „i tak połowa małżeństw kończy się rozwodem, bo nie żyją w Chrystusie”. W końcu nie poszedłem, bo bym musiał słuchać tego przez kolejne miesiące.
Ostatnio najgorzej było na pogrzebie babci. Stary odmówił wejścia do kościoła, bo „Bóg nie mieszka w świątyniach ręką ludzką uczynionych” i stał pod drzwiami, trzymając w ręku Biblię, recytując wersety o fałszywych nauczycielach. Wszyscy patrzyli na niego jak na idiotę, ale on miał to gdzieś.
Najgorsze jest to, że on naprawdę uważa, że robi dobrze i wszyscy inni są w błędzie. Jak ktoś ma inny pogląd, to od razu „zwiedziony przez Rzym” albo „idolatra”. Czasami myślę, że jakby mógł, to by tu zrobił jakąś reformację 2.0 i spalił wszystkie figurki i obrazy.
Już nie mam siły, trzymajcie się
#pasta #heheszki #protestantyzm #katolicyzm #religia #chatgpt
źródło: 79B721B5-4090-4676-B67D-5091CA47F18B
PobierzEwangelikalni mówią raczej: „chrześcijanie biblijnie wierzący” (-:
Mormoni to nie protestanci.